REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį, vasario 21 d., Vyriausioji tarnybinės etikos komisija nusprendė pradėti tyrimą dėl ministro pirmininko Andriaus Kubiliaus veiksmų.

REKLAMA
REKLAMA

Komisija praėjusią savaitę gavo Seimo Darbo partijos frakcijos seniūno Vytauto Gapšio prašymą įvertinti, ar Lietuvos Respublikos (LR) Ministro Pirmininko Andriaus Kubiliaus elgesys atitinka Įstatymo nuostatas.

REKLAMA

Prašyme nurodyta, kad A. Kubilius 2009 m. laišku kreipėsi į bendrovės „Gazprom“ vadovą, prašydamas tarpininkauti pervedant AB „Achema“ iš AB „Miežregiongaz“ sistemos į AB „Gazprom export“ sistemą. Esą, po šių metų vasario 7 d. vykusio A. Kubiliaus ir AB „Gazprom eksport“ vadovo susitikimo, buvo pranešta, kad už dujas AB „Achema“ mokės mažiau.

Kaip teigiama, Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, partija Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, kuriai vadovauja A. Kubilus, ne kartą yra gavusi  paramos iš „Achemos“ grupei priklausančių įmonių.

REKLAMA
REKLAMA

Todėl A. Kubilius, „kreipdamasis į užsienio bendrovę bei užsienio valstybės pareigūnus dėl vienos bendrovės interesų“, galėjo žinoti, kad „jo vadovaujama politinė partija yra gavusi piniginę paramą iš įmonių, susijusių su šia bendrove“.

Remdamasi šiais duomenimis ir siekdama tinkamai atsakyti į pateiktą prašymą, Komisija nusprendė pradėti tyrimą dėl A. Kubiliaus elgesio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų