REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Alytaus kaimynystėje, Alovės seniūnijos Takniškių kaime, tuoj už viaduko į Pivašiūnus, daugiau kaip aštuonių hektarų žemės plotą, kuriam suteikta teisė dalyti į daugiau nei 30 sklypelių mažaaukščių namų statybai, valdo du asmenys. Tai Alovės seniūnė Irma Kašėtienė ir Alytaus rajono savivaldybei pavaldžios Greitosios medicinos pagalbos stoties mechanikas Jonas Danilevičius. Pastaruoju metu iš šių asmenų sklypą gyvenamajam namui statyti už itin mažą kainą įsigijo rajono vicemeras Gediminas Krasauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Slepia, už kiek pirko

Daugiau kaip prieš dvejus metus paaiškėjo didesnio nei 8 hektarų žemės sklypo valdytojai minėtoje Takniškių kaimo vietoje. Tuomet rajono savivaldybės taryba leido rengti detaliuosius planus I.Kašėtienės ir J.Danilevičiaus valdomiems žemės sklypams detaliuosius planus, siekiant juos padalyti į daugiau kaip 30 sklypų mažaaukščių namų statybai ir pakeisti jų naudojimo paskirtį iš žemės ūkio į leistiną statyti gyvenamuosius namus.

REKLAMA

Visą žemės sklypą bendrosios dalinės nuosavybės teise valdo I.Kašėtienė ir J.Danilevičius. Dabar iš jų abiejų 33,6 arų sklypą įsigijo rajono vicemeras, Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų Alytaus rajono skyriaus pirmininko pavaduotojas G.Krasauskas. Jis patvirtino, kad sklypą Alytaus priemiestyje nusipirko gyvenamajam namui statyti. „Aš negaliu įsigyti?“ – stebėjosi vicemeras. Tačiau slėpė kainą pareikšdamas: „Nesakysiu. Čia mano reikalas.“

REKLAMA
REKLAMA

Nekilnojamojo turto agentūrų specialistų teigimu, Takniškių kaime, tuoj už viaduko į Pivašiūnus, už arą gyvenamojo namo statybai prašoma iki 2 tūkst. litų. Jei už arą būtų mokama bent pusantro tūkstančio litų, vicemero sklypas atsieitų per 50 tūkst. litų.

„Alytaus naujienų“ duomenimis, G.Krasauskas už sklypą I.Kašėtienei ir J.Danilevičiui mokėjo 10 tūkst. litų.

Prekiautojai nekilnojamuoju turtu net aiktelėjo išgirdę 33,6 arų žemės sklypo, kuriame galima gyvenamojo namo statyba, kainą. „Sklypas priemiestyje kaip už ačiū“, – tvirtino jie.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Užsakymai ir tarnybinis kaitumas

J.Danilevičius yra vienas didžiausių akcininkų Dauguose veikiančioje bendrovėje „Daugesta„, kuri laimi milijoninius rajono savivaldybės užsakymus komunalinio ūkio darbams. Tik įsikūrusi ši bendrovė prieš ketverius metus laimėjo rajono savivaldybės skelbtą konkursą trejus metus rajone atlikti komunalinio ūkio darbus, kurių vertė – apie 20 mln. litų. Netrukus J.Danilevičius su kitu buvusiu „Daugestos“ akcininku greitosios pagalbos stoties vairuotoju Petru Matulevičiumi, I.Kašėtienes tėvu, iš privačių asmenų įsigijo didesnį nei 8 hektarų sklypą Takniškių kaime. Vėliau P.Matulevičius savo dalį žemės perleido dukrai.

REKLAMA

J.Danilevičius sklypo pardavimo vicemerui nenorėjo komentuoti, tik vis teiravosi, iš kur žinoma apie šį sandorį. Pasibaigus trejus metus galiojusiai sutarčiai su „Daugesta“ dėl komunalinių darbų, rajono savivaldybė, prieš skelbdama šį konkursą, kaip reikalauja teisės aktai, juos išdalijo į konkrečius darbus ir paslaugas. Tad paskelbti du konkursai – kelių, gatvių, šaligatvių remontui ir kelių, gatvių, aikščių, šaligatvių, elektros apšvietimo tinklų, želdinių ir kitų viešųjų plotų priežiūros, eksploatavimo bei tvarkymo paslaugoms.

REKLAMA

Abu konkursus pernai gegužę trejų metų laikotarpiui laimėjo „Daugesta„, nors buvo besisiūlančių darbus atlikti ir už mažesnę kainą. „Daugesta“ per abu konkursus gavo užsakymų beveik už 8 mln. litų.

Nenuskriausta liko ir kita žemės sklypų Alytaus priemiestyje savininkė I.Kašėtienė. Ji rajono savivaldybėje įprastu būdu skiriant seniūnijų vadovus – pernykštį pavasarį be konkurso, per tarnybinį kaitumą iš pareigų savivaldybės administracijoje paskirta Alovės seniūne.

Al­ma Mos­tei­kai­tė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų