REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Traumą besigydantis krepšininkas Simas Jasaitis kreipėsi į Vilniaus apygardos teismą nesutikdamas su žemesnės instancijos teismo sprendimu priteisti jo žmonai beveik tris milijonus litų.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus apygardos teismas uždarame posėdyje išnagrinėjo Simo Jasaičio ir jo buvusios žmonos Vaidos apeliacinius skundus ir verdiktą paskelbs tik vasario mėnesį.

REKLAMA

Vilniaus pirmosios apylinkės teismas dar anksčiau nusprendė, kad po skyrybų jo žmona Vaida Klizaitė pasiliks krepšininko pavardę, be to, jai atiteks automobilis „Porshe“, kurio vertė siekia 150 tūkstančių litų, o S. Jasaičiui – automobilis „Mercedes Benz“, kurio vertė vos 12 tūkstančių litų.

Buvusiai sutuoktinei atiteko butas sostinės Žvėryno mikrorajone. Jis įkainotas daugiau nei puse milijono litų. Už šį butą sutuoktiniai dar ketverius metus solidariai turės mokėti po beveik 10 tūkst. mėnesines įmokas bankui.

REKLAMA
REKLAMA

Teismas nutarė, kad S. Jasaitis kas mėnesį privalės mokėti sūnui beveik penkis tūkstančius litų iki jo pilnametystės. Vaiko šlaikymą teismas priteisė dar nuo 2009-ųjų rugsėjo. Teismas nusprendė mažamečiui priteisti didesnį išlaikymą, nes S. Jasaitis – žymus krepšininkas, jis gauna ne tik atlyginimą, bet ir autorinius honorarus.

Savo sūnaus išlaikymui S. Jasaitis geranoriškai siūlė skirti po 2 tūkstančius litų per mėnesį. Per 15 mėnesių į jo sąskaitą pervedė 97 tūkstančius litų.

Tokią sumą krepšininkas skyrė vaikui, o ne žmonos pirkiniams, kaip jis teigė teisme.

Po skyrybų padalintos ir sutuoktinių lėšos – V. Jasaitienei atiteko daugiau nei du milijonai litų, o pačiam  S. Jasaičiui – pusantro milijono litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pareiškimą dėl santuokos nutraukimo pirmasis pateikė krepšininkas. Su tuo nesutikusi žmona teismui atnešė  priešieškinį pareiškimą, kuriame prašo prisiteisti beveik pusę milijono litų, bet praėjusių metų gruodį savo pareiškimą patikslino ir sumą padidino beveik iki trijų milijonų litų, kurie, kaip manoma laikomi užsienio bankuose.

Dėl šios priežasties  teismas areštavo visas krepšininko sąskaitas Lietuvos ir užsienio bankuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų