REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo 2012 metų sausio 1 dienos bus ilginamas pensinis amžius, dėl to senatvės pensijas vėliau gaus apie 60 tūkst. žmonių.

REKLAMA
REKLAMA

„Nuo sausio 1 dienos pensinis amžius vyrams bus ilginamas 2 mėnesiais, moterims – 4 mėnesiais ir iki 2026 metų bus pasiektas vienodas 65 metų amžius abiems lytims“, – šią ir kitas pensinio amžiaus žmones paliesiančias reformas ketvirtadienį spaudos konferencijoje pristatė „Sodros“ vadovas Mindaugas Sinkevičius.

REKLAMA

Nuo sausio 1 dienos taip pat įsigalios ir naujos išankstinio išėjimo į pensiją taisyklės, pagal kurias asmuo, norėdamas gauti senatvės pensiją, neprivalės metus laiko būti užsiregistravęs darbo biržoje ir tai padaryti galės iškart. Tačiau, pasak M. Sinkevičiaus, norintiems gauti senatvės pensiją anksčiau laiko derėtų gerai pagalvoti, kadangi kas mėnesį 0,4 proc. bus mažinamas būsimos senatvės pensijos dydis.

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Rimantas Dagys taip pat priminė, kad nuo sekančių metų bus atstatomos 1995 – 2002 metų nepriemokos dirbantiems pensininkams, kurioms išmokėti bus skirta 263 mln. litų, jos bus sumokėtos 88 tūkst. žmonių.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat į prieškrizinį lygį turi būti grąžintos ir senatvės arba netekto darbingumo pensijos, nepriklausomai nuo to, ar pensininkas dar dirbs.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos viceministras Andrius Bitinas taip pat pridūrė, kad kitąmet turi būti atlikti tyrimai, kuriais remiantis bus nustatytas pensijų skaičiavimo būdas – bus aiškinamasi, ar pasiliekama prie senosios sistemos, ar pereinama prie virtualių pensijų.

„2012 metais atliksime ir valstybinių pensijų ir susijusių išmokų reformą – stengsimės nustatyti, kad valstybinės pensijos bus atsižvelgiant į nuopelnus arba į profesiją“, – sakė viceministras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų