REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) vėl atidėjo sprendimą tyrime, ar Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) direktorius Žydrūnas Plytnikas, dirbdamas Mykolo Romerio universitete (MRU), įsivėlė į galimą viešųjų ir privačių interesų konfliktą. VTEK nusprendė paprašyti papildomų duomenų ir tęsti tyrimą.

REKLAMA
REKLAMA

„Šios dienos komisijos posėdyje VTEK sprendimo dėl viešųjų pirkimų tarnybos direktoriaus Ž. Plytniko iš esmės nepriėmė. Buvo nuspręsta susitvarkyti su esama informacija ir paprašyti papildomų duomenų, siekiant visapusiškai įvertinti aplinkybes dėl jo galimo dalyvavimo sprendimuose, susijusiuose su M. Romerio universitete vykdomais viešaisiais pirkimais“, – trečiadienį žurnalistams sakė VTEK narys Remigijus Rekerta.

REKLAMA

Kokių būtent dokumentų pritrūko, ar kur buvo kreiptasi norint juos gauti – R. Rekerta nedetalizavo. Anksčiau tyrimo metu minėtųjų dokumentų, pasak jo, nebuvo prašyta. Jis pabrėžė, kad komisija aiškinosi tik Ž. Plytniko ryšius su MRU atliktais viešaisiais pirkimais, o ne tai, ar VPT direktorius apskritai turėjo teisę dėstyti MRU: tai, anot R. Rekertos, nepriklauso VTEK kompetencijai.

Seimo Antikorupcijos komisija VTEK paprašė įvertinti Ž. Plytniko elgesio po savaitraščio „Valstiečių laikraštis“ publikacijos „Krištolinis Prezidentės favoritas spėjo prisidirbti“ atitiktį įstatymo reikalavimams. Šiame straipsnyje teigta, kad Ž. Plytnikas, neturėdamas nustatyta tvarka patvirtinto savo tiesioginio vadovo, ūkio ministro, leidimo, dėsto MRU, o eidamas tarnybos direktoriaus pareigas dalyvauja ir nenusišalina nuo šios aukštosios mokyklos vykdomų viešųjų pirkimų vertinimo procedūrų.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš dvi savaites komisija, išklausiusi VPT pirmininko paaiškinimus, sprendimą jau kartą buvo atidėjusi.

Ūkio ministras Rimantas Žylius yra teigęs, jog šių metų spalio 19-ąją suteikęs leidimą Ž. Plytnikui dėstyti MRU.

Rugsėjo 23 d. ministerijos komisija, skirta nagrinėti valstybės tarnautojų prašymus leisti dirbti kitą darbą, rekomendavo neišduoti leidimo Ž. Plytnikui, tačiau ūkio ministras į šią rekomendaciją neatsižvelgė. R. Žyliaus teigimu, jis siekė, jog būtų išvengta interesų konflikto, ir leidimą Ž. Plytnikui dirbti lektoriumi MRU suteikė ne darbo VPT laiku.

Nuo kitų metų sausio 1 dienos VPT bus atskirta nuo Ūkio ministerijos ir taps nepriklausoma institucija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų