REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį ketvirtadienį po Lietuvą keliaujanti „Maltiečių sriuba“ atvyksta į Vilnių. Ši Maltos ordino labdaros iniciatyva kviečia dalintis – vaišintis šilta sriuba ir padėti aukomis skurstantiems ir vienišiems pensinio amžiaus žmonėms. „Maltiečių sriuba“ garuos Vilniuje, gruodžio 15 d. Vinco Kudirkos aikštėje nuo 12 valandos. Akcijoje dalyvaus Prezidentas Valdas Adamkus.

REKLAMA
REKLAMA

„Maltiečių sriubos“ iniciatyva skatina prisiminti tuos, kuriems reikia pagalbos. Karšta sriuba vaišinami gyventojai raginami paaukoti tiems, kurie negali nei atvykti į renginį, nei nusipirkti maisto. Surinktų aukų kiekis per šešerius šios akcijos gyvavimo metus ir šių metų pirmuosius savaitgalius mažesniuose miestuose rodo, kad Lietuvos gyventojai yra atjaučiantys ir dosnūs.

REKLAMA

„Senyvų žmonių Lietuvoje vis daugėja. Perkopus septyniasdešimtmetį, ne vienam reikalinga parama – tiek dėl sveikatos, tiek dėl finansinių galimybių. Ypač sunku tiems garbaus amžiaus žmonėms, kurie gyvena vieniši. Mūsų savanoriai ir slaugės lanko skurdžiai gyvenančius senolius, kuriuos dauguma labdaros projektų aplenkia“, – sako Maltos ordino ambasadorius Lietuvai grafas Douglas von Saurma Jeltsch.

„Maltiečių sriubos“ renginiuose surinktos aukos skiriamos projektams „Maistas ant ratų“ ir „Socialinė pagyvenusių žmonių slauga namuose“. Už praėjusių metų renginiuose ir trumposiomis SMS žinutėmis surinktas lėšas maltiečiai šiemet vien Vilniuje vežė maistą į namus 100 pagyvenusių, skurstančių žmonių, dar 45 senolius lankė ir prižiūrėjo slaugos darbuotojai. Iš viso tai sudaro beveik 26 500 porcijų karštos sriubos dubenėlių ir apie 7000 slaugos darbuotojų apsilankymų. Šių metų sriubą renginiui Vilniuje virs viešbutis „Novotel Vilnius Centre“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų