REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pagėgių rinktinės Rociškių užkardos pareigūnai antradienį sulaikė du neblaivius jurbarkiškius, pasienyje su Rusija vairavusius automobilius. Iš viso šiemet tokių atvejų visame Lietuvos pasienyje Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai užfiksavo 159.

REKLAMA
REKLAMA

Prie pat sienos esančiame Šakių rajono Rociškių kaime antradienį VSAT pareigūnai tikrino automobilių vairuotojus ir keleivius, ar šie  pasienio ruože turi privalomus dokumentus.

REKLAMA

17 val. pasieniečiai sustabdė automobilį „Peugeot 405“. Tik pamatę vairuotoją VSAT pareigūnai suprato, kad jis smarkiai apgirtęs. Paaiškėjo, kad prie vairo sėdęs liežuvį sunkiai apverčiantis vairuotojas yra 39-erių Jurbarko gyventojas. Iškviesti Šakių policijos pareigūnai jam nustatė 3,08 promilės girtumą.

Po valandos Rociškių kaime pasieniečiai patikrinimui sustabdė automobilį „Peugeot 407“. Dar nepradėję tikrinti vairuotojo dokumentų pasieniečiai suprato, kad šis vyras irgi vairavo būdamas girtas. VSAT pareigūnams vėl teko kviesti Šakių policininkus, kurie įkliuvusiam 52-ejų jurbarkiškiui nustatė 1,76 promilės girtumą.

REKLAMA
REKLAMA

Abu vairuotojus ir jų automobilius pasieniečiai perdavė policijos pareigūnams.

Vykdydami savo tiesiogines su Lietuvos sienos apsauga susijusias funkcijas, VSAT pareigūnai pasienio ruože dažnai sulaiko ir neblaivių vairuotojų. Šie, matyt, tikisi nuošaliose vietovėse nesutikti policijos pareigūnų.

Iš viso šiemet VSAT užfiksavo 159 atvejus, kai pasienio ruože ar pasienio kontrolės punktuose buvo sulaikyti neblaivūs vairuotojai. Iš jų – 75 asmenys, sulaikyti pasienyje su Rusija. Prie sienos su Baltarusija VSAT pareigūnams įkliuvo 61 girtas vairuotojas.

Prie vairo neblaivūs pasienyje įkliuvo 137 Lietuvos piliečiai, 9 Baltarusijos, 7 Rusijos, po vieną Estijos, Latvijos, Lenkijos ir Turkijos bei du asmenys be pilietybės.

VSAT

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų