REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Parlamentarė Dalia Kuodytė smerkia Kijevo teismo sprendimą, kuriuo Ukrainos žmonėms buvo uždrausta rytoj, lapkričio 22-ąją, paminėti septintąsias „Oranžinės revoliucijos“ metines ir Laisvės dieną susirenkant centrinėje Nepriklausomybės aikštėje.

REKLAMA
REKLAMA

Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūno pavaduotoja D. Kuodytė sako, kad Ukrainos žmonėms šiuo atveju nepagrįstai suvaržyta viena svarbiausių teisių – teisė į susirinkimų laisvę, o Kijevo argumentai, esą toks sprendimas priimtas atsižvelgiant į rytoj su oficialiu vizitu Ukrainoje besilankysiančios Lietuvos prezidentės Dalios Grybauskaitės saugumą, yra visiškai netinkami.

REKLAMA

„Demokratinės valstybės – šiuo atveju Lietuvos –  vadovų vizitas neturėtų tapti pretekstu Ukrainoje paminti prigimtines demokratijos vertybes. Raginčiau oficialų Kijevą pasinaudoti proga sustiprinti tikėjimą, kad Ukraina laikysis demokratiniame pasaulyje, Europos Sąjungoje šventų prigimtinių žmogaus teisių, gerbs savo šalies piliečių teisę laisvai ir taikiai susirinkti“, – teigė D. Kuodytė.

Liberalų sąjūdžio frakcijos narė kartu teigė, kad sveikintų Lietuvos prezidentės D. Grybauskaitės iniciatyvą dar kartą priminti apie žmogaus teises oficialaus vizito Ukrainos sostinėje metu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų