REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po savaitgalį septynias gyvybes nusinešusių gaisrų Vilniaus ugniagesiai išsiruošė tikrinti, ar daugiabučiuose nepažeidinėjamos priešgaisrinės saugos taisyklės, rašo „Lietuvos rytas“.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininko pavaduotojo Gedo Rupšio, ugniagesiai kasmet privalo apžiūrėti tik tuos gyvenamuosius pastatus, kurie yra aukštesni nei dešimties aukštų. Juose turi veikti specialios priešgaisrinės sistemos, bet ir jos dažniausiai būna išardytos.

REKLAMA

Šiandien sostinės ugniagesiai pradeda reidus, kuriuose tikrins, kaip laikomasi priešgaisrinės saugos reikalavimų daugiabučiuose namuose.

„Ši problema brendo jau seniai. Ir atitinkami dokumentai netrukus gali būti pakeisti. Ši tragedija gali paskatinti greitesnes permainas.Bet jei pati visuomenė nesupras, kad reikia pasirūpinti savo saugumu, niekas nepasikeis. Žinia, kas privatu – neliečiama, todėl jokie reidai ar baudos nepadės“, – sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktoriaus pavaduotojas Vygandas Kurkulis.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų