REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ugniagesiai gelbėtojai žinią apie keturių aukštų statinio trečiame aukšte degančias patalpas gavo iš policijos budėtojų. Atvykus į vietą, liepsnos liežuviai jau matėsi antrame aukšte, pro išdužusius langus veržėsi dūmai.

REKLAMA
REKLAMA

Kažkas nusitaikė į sporto klubą?

Ugniagesių duomenimis, gaisro metu išdegė 300 kvadratinių metrų trečiame aukšte esančio sporto klubo patalpų, aprūko antro aukšto, vandeniu sulietos antro ir pirmo aukštų patalpos. Visam pastatui nutrauktas elektros ir vandens tiekimas greičiausiai nebus atnaujintas iki pirmadienio. Kada pastate vėl bus galima dirbti, taip pat nežinoma.

REKLAMA

Manoma, kad gaisras kilo trečiame aukšte esančiame sveikatingumo ir sporto klube „Lordex“, veiklą pradėjusiame tik rugsėjo mėnesį. Jo vadovas Dainius Levanas vakar su žurnalistais mažai bendravo – teigė nieko nematęs ir negalintis komentuoti, nes vyksta tyrimas.

Kiek žinoma, D. Levanas yra įgijęs matematikos ir fizikos mokytojo profesiją, dirbęs miesto ir rajono mokyklose. Šį pavasarį jis Lietuvos liberalų sąjūdžio gretose bandė patekti į rajono Savivaldybės tarybą.

REKLAMA
REKLAMA

„Ko gero, buvo ir sprogimas...“

Vadinamajame buitinio pastate yra įsikūrusių daug įmonių, tad dėl gaisro – jei ne nuo liepsnų, tai nuo vandens – nukentėjo daugumos verslininkų turtas. Vakar dar buvo sunku pasakyti, kokius nuostolius patyrė nuomininkai, tačiau akivaizdu, jog jie didžiuliai. Juolab kad didžiosios dalies nuomininkų turtas nebuvo apdraustas.

Nukentėjusiesiems vakar sunkiai sekėsi nuslėpti šoką. Tie, kurie apie gaisrą sužinojo dar paryčiais, pasakojo išvažiavę iš namų vos ne kaip stovi – žinia buvusi tokia netikėta, jog stebėjosi, kaip dar su pižamomis ir šlepetėmis neatlėkė. Didelė dalis verslininkų apie nelaimę sužinojo tik ryte atvykę į darbą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Net įdienojus praeivių akis traukė sukrečiamas vaizdas: aplink pastatą mėtėsi stiklų šukės, žiojėjo išdaužyti langai, atveriantys vaizdą į aprūkusias patalpas. Viduje mėtėsi įvairios liekanos, telkšojo balos, jautėsi stiprus degėsių kvapas.Ketvirtame aukšte esančioje siuvykloje gerokai aprūko patalpos ir drabužiai. Kokie padaryti nuostoliai, čia dirbančios moterys teigė nežinančios – pirmiausia dar reikėjo viską iškuopti.

Juvelyras Valdas Karvelis įsikūręs kaip tik virš įtariamo gaisro židinio sporto klubo patalpose, tad jo dirbtuvių liepsna nepasiekė. Tačiau patalpas apnešė suodžiais, viskas smarkiai aprūko. Apie nelaimę V. Karvelis teigė sužinojęs ankstų rytą suveikus signalizacijai. Kokiu būdu kilo gaisras, teigė nenumanantis, tačiau tarp nuomininkų svarstytos įvairios versijos, būta kalbų ir apie neva rastus kažkokio degaus skysčio pėdsakus. „Ko gero, buvo ir sprogimas, nes išgriuvo langai“, – svarstė vyras.

REKLAMA

Smūgio banga išnešė sieną

Pirmame aukšte esančioje fotolaboratorijoje vanduo taip pat pridarė nemažai nuostolių – sulietos prekės, įranga.

Sušlapo ir dalis šalia esančios baldų parduotuvės patalpų, nuo vandens nukrito dalis lubų apdailos.

Dar vienas baldų salonas nuniokotas antrame aukšte. Jo darbuotojai džiaugėsi savo apsaugos komandos darbu – pasak jų, jei ne saugos firmos darbuotojai, pirmieji sužinoję apie gaisrą ir iškvietę pagalbą, padariniai būtų buvę dar liūdnesni.

„Jei ne jie, neaišku, kas čia būtų likę, – ugnis galėjo viską pagauti“, – neabejoja baldų pardavėjai. Jų patalpos užsidegė atvira liepsna. Bet įmonei nuostolių pridarė ir kol kas nežinomos kilmės smūgio banga: išdužo nemažai langų, šalia esantys atsarginiai laiptai tarp antro ir trečio aukštų iki šiol buvo uždengti plokštėmis, tačiau smūgio jėga jas visas išnešiojo.

REKLAMA

Kaip tyčia, užvakar įmonės darbuotojai surinko ekspozicijai vieną brangesnių sekcijų ir pastatė būtent prie tos dabar jau nebeegzistuojančios sienos, – vakar sunkiai sekėsi ją atpažinti nuolaužų krūvoje.

Elektra – stabdys

Kitur tokių apčiuopiamų nuostolių gaisras nepridarė, tačiau įmonės negalėjo dirbti dėl to, kad nebuvo elektros.

Vakar neveikė ir tame pačiame pastate įsikūręs „Pulso“ radijas. Jo savininkas Valdas Somovas atvirai sakė nenumanantis, kada stotis galės vėl pradėti transliuoti. „Negalime judėti, kol tarnybos nėra baigę darbų“, – teigė jis, kad vandeniu sulietos aparatūros būklės nepavyks patikrinti ir nuostolius įvertinti, kol pastate išjungta elektra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Bitė Lietuva“ atstovė ryšiams su visuomene Raminta Rimkienė sako, kad realių materialinių nuostolių jų mobiliojo ryšio salonas, esantis Respublikos gatvėje, nepatyrė. Tačiau klientams kilo nepatogumų: ieškančiuosius įmonės paslaugų teko siųsti į kitame miesto gale esantį saloną.

Iš pradžių tikėtasi, kad elektrą pavyks įjungti iki penktadienio pietų, tačiau vėliau paaiškėjo, kad jos greičiausiai nebus visą savaitgalį. Todėl, R. Rimkienės teigimu, bus bandoma jungti elektros generatorių.

Pagalbon išsikvietė ekspertus

Net ir didžiulius nuostolius skaičiuojantys buitinio žmonės džiaugėsi, kad gaisras kilo tokiu paros laiku, kai pastatas buvo tuščias. Ne vienas užsiminė girdėjęs ir apie padegimą ar net įvykusį sprogimą ir baisėjosi, kokie galėjo būti nelaimės mastai, jeigu ji būtų įvykusi piko valandomis, kai lankytojų judėjimas pastate ir šalia jo būna iš tiesų didelis.

REKLAMA

Pareigūnai kol kas nepatvirtino, ar būta sprogimo. Panevėžio apskrities VPK Viešųjų ryšių grupės vyresnysis specialistas Raimondas Šimiliūnas vakar sakė, kad kriminalistai ir ugniagesių gelbėtojų ekspertai dar tęsia darbą.

Panevėžio apskrities VPK dėl turto sugadinimo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 187 straipsnio 2 dalį – turto sunaikinimas ar sugadinimas (visuotinai pavojingu būdu).

Šiuo metu tiriamos įvairios versijos, tarp jų ir padegimas.

Panevėžio apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus vyresnioji specialistė Vilma Vaiginytė patvirtino, kad pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl padegimo, tačiau sprogimo versijos negalėjo patvirtinti. Buvo laukiama iš Vilniaus atvykstančių Gaisrinių tyrimų centro ekspertų, kurie į pagalbą kviečiami sudėtingais atvejais. Tikėtasi, kad jie nustatys, kas vis dėlto nutiko pastate.

Daiva Savickienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų