REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas už du pasikėsinimus pagrobti automobilius ir vieno automobilio pagrobimą anksčiau du sykius teistam Artūrui K. skyrė 3 metų ir 4 mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Ją subendrinus su ankstesniu nuosprendžiu, jam skirta 4 metų laisvės atėmimo bausmė. Sykį teistas jo brolis Andrius K. laisvės neteko 3 metams ir 8 mėnesiams.

REKLAMA
REKLAMA

Artūras K. taip pat nuteistas ir už pasipriešinimą policijos pareigūnams.

Teismas iš nuteistųjų draudimo bendrovei ir nukentėjusiems priteisė daugiau kaip 30 tūkst. litų turtinei žalai atlyginti, taip pat konfiskavo automobilį, kuriuo naudojosi nuteistieji.

REKLAMA

Abu broliai policijos pareigūnų buvo sulaikyti praėjusių metų rugpjūčio 11-osios naktį sostinės Fabijoniškių mikrorajone, kai bandė įsilaužti į kieme stovėjusį automobilį. Sulaikymo metu Artūras K. sėdo į „Audi 100“ automobilį, užvedė variklį ir atbuline eiga dideliu greičiu važiavo į jį sulaikyti bandančius policijos pareigūnus, tačiau buvo sustabdytas šūviais į automobilio padangą. Šiame automobilyje policijos pareigūnai rado 14 visrakčių automobilių užraktams atrakinti, daiktų iš anksčiau pagrobtų automobilių.

REKLAMA
REKLAMA

Abu kaltinamieji teisme kaltės nepripažino ir atsisakė duoti parodymus.

Teisme taip pat buvo apklausti specialistai, atlikę odorologinį (kvapų) tyrimą panaudojant specialiai apmokytus šunis. Jų teigimu, viename automobilyje, kurį bandyta pavogti, buvo aptiktas Andriaus K. kvapas. Kito kaltinamojo kvapo šunys tame automobilyje neaptiko, todėl Artūras K. dėl šios nusikalstamos veikos išteisintas.

Teismas taip pat išteisino abu brolius dėl pasikėsinimo pagrobti automobilį, kadangi atliekant kvapų tyrimą buvo gauta išvada, jog tikėtina, kad šioje mašinoje yra abiejų brolių kvapo pėdsakai. Ši specialisto išvada nebuvo kategoriška, nustatyta tik tikimybė.

Teismas, remdamasis suformuota teismų praktika, jog vien tik odorologinio tyrimo išvada negali būti grindžiama asmenų kaltė, dėl šio kaltinimo abu brolius išteisino.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti apskųstas Vilniaus apygardos teismui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų