REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Laidojimo tradicijos Lietuvoje keičiasi ir vis daugiau žmonių pasirenka artimųjų kremavimą. Teigiama, kad toks laidojimo būdas pigesnis ir paprastesnis. Bet ar iš tiesų taip yra Lietuvoje?

REKLAMA
REKLAMA

Maždaug po mėnesio Kėdainiuose pradės veikti vienintelis šalyje krematoriumas ir palaikų deginti nebereikės vežti į užsienį. Tačiau lieka problema, kur urnas su palaikais laidoti, nes kolumbariumų Lietuvoje beveik nėra.

REKLAMA

Prieš penkerius metus Klaipėdos savivaldybė Lėbartų kapinėse pastatė 168 vietų kolumbariumą. Nemokamai dalintų kriptų jame neliko per metus.

Diskusijos, kad reikia kolumbariumų ir kituose didžiuosiuose miestuose, ypač Vilniuje, Kaune, vyksta jau seniai, tačiau kalbos kol kas ir lieka kalbomis. Valdžiai svarstant, iniciatyvos imasi privatūs verslininkai.

Netrukus bus baigtas pirmasis Lietuvoje privatus kolumbariumas Klaipėdoje. Kriptas urnoms čia reikės nuomotis. Kaina bus maždaug 30 litų per mėnesį. Kadangi kolumbariumas privatus, kriptą šeima turės tol, kol mokės pinigus už nuomą. O kas bus su palaikais, kai mokėti nebebus kam, neaišku.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų