REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pradeda veikti policijos elektroninių paslaugų sistema www.epolicija.lt. Naujoji sistema gyventojams turėtų palengvinti ir paspartinti pranešimų policijai teikimą, leisti sekti pranešimų nagrinėjimo būseną, o pareigūnams sutaupyti darbo laiko, operatyviau nagrinėti gaunamą informaciją apie teisės pažeidimus.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip informuoja Policijos departamentas, policijos elektroninių paslaugų sistema buvo kuriama ir tobulinama beveik dvejus metus ir visuomenei taps prieinama nuo lapkričio 1-os dienos.

REKLAMA

Policijos paslaugas perkėlus į elektroninę erdvę, gyventojai turės galimybę naudotis patogiomis elektroninėmis priemonėmis, galės pasirinkti, kokiu būdu pranešti apie nusikaltimus, įvykius ar kitus teisės pažeidimus policijai. Tai bus galima padaryti užpildant specialias formas interneto svetainėje www.epolicija.lt, siunčiant laišką elektroniniu paštu [email protected] arba siunčiant trumpąją žinutę (SMS) ar daugiaformatį pranešimą (MMS) telefonu 8 614 34567.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, pranešimus gyventojai galės teikti tiek anoniminiu būdu, tiek identifikavę savo tapatybę elektroninėmis tapatybės nustatymo priemonėmis. Pastariesiems sistemoje bus lengvai prieinama informacija apie jų pranešimo priėmimą, nagrinėjimo eigą, institucijos, įstaigos ar pareigūno priimtą sprendimą dėl pranešimo. Šią informaciją autorizuotą pranešimą pateikęs asmuo gaus ir elektroniniu paštu bei trumposiomis žinutėmis.

Anot Lietuvos policijos generalinio komisaro Sauliaus Skvernelio, naujoji sistema leis veiksmingiau ir operatyviau organizuoti policijos darbą bei taupyti visų laiką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šios paslaugos elektroninėje erdvėje padės sutaupyti policijos pareigūnų ir asmenų, kurie kreipiasi su pranešimais, darbo laiką. Sistemoje gyventojai taip pat galės rezervuoti laiką susitikimui su policijos sistemos darbuotoju ar atšaukti jau suplanuotą susitikimą, tad bus išvengta kartais nemažai laiko atimančių datų ir laiko derinimo procedūrų telefonu“, – sako Lietuvos policijos vadovas.

Jis taip pat pažymi, jog šiuo projektu siekiama prisidėti prie elektroninės valdžios sistemos kūrimo Lietuvoje, išnaudoti informacinių technologijų teikiamas galimybes viešojo sektoriaus paslaugoms plėsti ir tobulinti, gyventojų aptarnavimo kokybei gerinti, visuomenės ir valstybinių institucijų bendradarbiavimui stiprinti ir pasitikėjimui didinti.

REKLAMA

Šiuo metu baigiamas įgyvendinti projektas ateityje dar bus išplėstas papildant policijos elektroninių paslaugų sistemą ir kitomis policijos elektroninėmis paslaugomis. Artimiausiais metais gyventojams bus sudarytos galimybės pateikti policijai elektroninius prašymus, susijusius su ginklais, pirotechnikos priemonėmis, asmens ir turto sauga.

Projektas „Viešosios policijos paslaugos „Pranešimų policijai teikimas“ perkėlimas į elektroninę erdvę“ yra finansuojamas Europos Sąjungos Regioninės plėtros fondo lėšomis.

Projekto įgyvendinimui skirta daugiau nei 6 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų