REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos analitikų kaltinimai Lietuvai – iš „kito pasaulio“, – mano Europos Sąjungos pasiuntinys Afganistane, buvęs Lietuvos užsienio reikalų ministras, ilgametis diplomatas Vygaudas Ušackas.

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuva, Latvija ir Estija šiandien yra ne kas kita, kaip JAV naudojami įtakos įrankiai Europoje. Valstijos, kaip Trojos arklį, įvesdino į Europos Sąjungą šias „jaunosios demokratijos šalis“ tik tam, kad turėtų atsvarą Senajai Europai. Dabar šios šalys, kaip čia pasakius, yra šventesnės už Romos popiežių. Jos maksimaliai paklūsta Amerikos interesams ir vykdo viską, ką joms pataria iš Vašingtono,“ –  rašo rusų istorikas ir publicistas Nikolajus Starikovas.

REKLAMA

Baltijos šalys, anot N. Starikovo, vykdo Amerikos diktuojamą politiką, o tuo pačiu, esą būtent JAV užsakymu,  garbina antirusiškus su naciais bendradarbiavusius Holokausto dalyvius. Kartu antirusiška politika M. Starikovas kaltina ir Lenkiją. Pastaroji, kartu su Baltijos šalimis, kaltinama trukdanti produktyviam Rusijos ir Vokietijos bendradarbiavimui bei tarnaujant Amerikai.

„Tas ponas Starikovas gyvena kažkokiame nerealiame senienų pasaulyje. Taip, mes – Lietuva, Latvija ir Estija siekėme JAV paramos ir pripažinimo, o ne atvirkščiai. Dabar, aišku, mūsų santykiai keičiasi, nes tiesiog esame tapę nors ir nedideliais, bet visgi, užsienio politikos žaidėjais. Mūsų interesas– stiprinti ES bendradarbiavimą  su JAV, tiesti komercinius ir pažinimo kelius i Kiniją ir Indiją bei kitas kylančias rinkas bei išlaikyti gerus santykius su Rusija, kurios politinį ir ekonominį vaidmenį apibrėš patys RF piliečiai būsimuose rinkimuose. Na o mums Lietuvoje tiesiog reikalinga sveika ir rami diskusija apie Lietuvos nacionalinius interesus užsienio politikos klausimais, ką ir bandžiau skatinti būdamas ministru“, – sakė portalui „Balsas.lt“ V. Ušackas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų