REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po metų vyksiančiuose naujojo Seimo rinkimuose nedalyvaus tik labai nedidelė dalis dabartinio parlamento narių. Absoliuti dauguma parlamentarų nenori atsisakyti savo vietų Seime ir ketina siekti būti perrinkti kitai kadencijai.

REKLAMA
REKLAMA

Politinės partijos ir pavieniai kandidatai jau pradeda rimtai planuoti savo dalyvavimą kitų metų spalį vyksiančiuose Seimo rinkimuose, nes iki oficialaus kandidatų iškėlimo laikotarpio lieka ne tiek daug laiko – vos devyni dešimt mėnesių.

REKLAMA

Pavyzdžiui, opozicinė Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) jau prieš pusantros savaitės surengtame tarybos posėdyje aptarė, kaip šios politinės organizacijos kandidatai bus paskirstyti vienmandatėse apygardose, rašo „Kauno diena“.

LSDP kandidatų sąrašas daugiamandatėje apygardoje bus aptariamas ir galutinai tvirtinamas kiek vėliau – netrukus po Naujųjų metų.

Tiek socialdemokratų ir liberalų, tiek kitų dabar Seime esančių partijų kandidatų branduolį sudarys šiuo metu parlamentaro mandatą turintys politikai. Dienraščio skaičiavimais, kitąmet būti perrinkti tikėsis ne mažiau kaip 100–110 iš dabartinių 141 Seimo nario.

Neoficialiomis žiniomis, į būsimą Parlamentą gali nekandidatuoti LS frakcijos nariai Kęstutis Glaveckas, Gediminas Navaitis, Dalia Teišerskytė. Tačiau nė vienas iš jų šių žinių kol kas nepatvirtino.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų