REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas po pateikimo pritarė konstitucinio įstatymo pataisoms, numatančioms dar trejus metus neleisti užsieniečiams pirkti Lietuvoje žemės.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuva, stodama į Europos Sąjungą, dėl žemės pardavimo užsieniečiams buvo išsiderėjusi septynerių metų pereinamąjį laikotarpį. Šiemet Europos Komisija šį laikotarpį pratęsė dar trejiems metams. Tam numatyta pakeisti Konstituciją.

REKLAMA

Šiandien Seimui pateiktas 47 straipsnio pakeitimo įstatymo projektas, pagal kurį užsieniečiams žemės negalima būtų parduoti iki 2014-ųjų balandžio 30-osios

„Manome, kad mūsų ūkininkai vis dėlto neturėjo tokių galimybių investuoti į žemės pirkimą. Jie atnaujino savo technologijas, dėjo daug pinigų į gamybą. O jiems vystant gamybą kaip pagrindinė priemonė reikalinga žemė. Priešingu atveju kol kas, kiek mums teko domėtis, tai daugiau žemė perkama spekuliacijos tikslais“, – kalbėjo Seimo Kaimo reikalų komiteto pirmininkas Edmundas Pupinis.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau kai kurie parlamentarai tokiai Konstitucijos pataisais nepritaria.

„Septynerius metus galiojo draudimas, bet yra danų kiaulių kompleksai, yra ūkininkai iš Švedijos, kurie ūkininkauja. Aš manau, kad mes paprasčiausiai iš dalies save apgaudinėjam nespręsdami šito dalyko. Tuo labiau, kad kažkas įsivaizduoja, kad tą žemę užsieniečiai susipils į kišenes ir išsiveš. Žemė lieka čia ir paprasčiausiai ji bus dirbama“, – sakė Seimo Socialdemokratų partijos frakcijos narys Algirdas Sysas.

47-o Konstitucijos straipsnio pakeitimo įstatymo projektas toliau bus svarstomas Seimo komitetuose ir į posėdžių salę sugrįš pirmoje spalio pusėje.

Virginija MOTIEJŪNIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų