REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Persikrausčiusi gyventi į miestą, tačiau dėl iškilusių problemų negalinti deklaruoti gyvenamosios vietos Panevėžyje dviejų vaikų mama susidūrė su valdininkų abejingumu. Pradėjusi domėtis, ar sūnus mieste turės galimybę lankyti priešmokyklinę grupę, moteris sužinojo, kad gali tekti per metus pakloti apie penkis tūkstančius litų.Panevėžio miestas atsisako priimti kaimo vaikus į savo darželius, jei už visą jų išlaikymą nesumoka rajono Savivaldybė arba patys tėvai. Tačiau rajono vadovai tokios naštos purtosi. Dėl miesto ir rajono valdžių nesusikalbėjimo kenčia ir tėvai, ir vaikai.

REKLAMA
REKLAMA

Neseniai į Panevėžį gyventi persikėlusi Irena, pradėjusi tvarkytis dokumentus, kad jos šešerių metų sūnus galėtų lankyti darželį, pateko į užburtą ratą.

REKLAMA

Norėdami vesti vaiką į ikimokyklinę įstaigą mieste, tėvai privalo deklaruoti gyvenamąją vietą toje pačioje teritorijoje arba neturėti turto. Jei tėvai deklaravę gyvenamąją vietą rajone, tikėtis savo atžalas vesti į miesto darželius beviltiška.

„Kadangi persikėlėme gyventi į Panevėžį, suprantama, kad nenoriu vaiko vežioti į darželį, esantį už keliolikos kilometrų. Šiuo metu susiklostė tokia situacija, kad esame registruoti Naujamiesčio seniūnijoje, o moteris, kuri galėtų mus išregistruoti, sunkiai serga ir gali kelis mėnesius negrįžti iš ligoninės, – „Sekundei“ aiškino Irena. – Kreipiausi į rajono Savivaldybę. Paaiškinau susiklosčiusią padėtį ir tikėjausi, kad viskas baigsis gerai. Tačiau man pasakė, kad vaikas gali lankyti Naujamiestyje esantį darželį.“

REKLAMA
REKLAMA

Moteris neslepia apmaudo, kad valdininkai visiškai neatsižvelgia į žmogų. Be sūnaus, metų ir kelių mėnesių dukrelę auginanti mama neįsivaizduoja, kaip turėtų vaiką vežti į už keliolikos kilometrų nuo miesto esantį darželį.

„Įsivaizduokim, kad sūnų vežu į Naujamiestį, grįžtu autobusu namo, o po valandos vėl važiuoju pasiimti vaiko“, – kalbėjo pašnekovė.

Moteris tikina nenorinti ieškoti žmogaus, kuris Panevėžyje galėtų priregistruoti jos sūnų, kad šis be jokių išlygų galėtų lankyti darželį.

„Ką tik atsikėlėme į miestą, nuomojamės butą. Net ir draugų neturime, kurie galėtų mus priregistruoti“, – teigė pašnekovė.

Visą Vaidos Repovienės  straipsnį skaitykite rugsėjo 15 d. „Sekundėje“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų