REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artimiausiu metu Afganistano Goro provinciją turėtų pasiekti pirmieji nauji šarvuoti automobiliai, kurie padės užtikrinti Lietuvos karių saugumą.

REKLAMA
REKLAMA

Per paskutinį išpuolį, sprogus savadarbiui užtaisui po Lietuvos karių visureigiu, jų gyvybes išgelbėjo būtent automobilio šarvai, praneša LTV naujienų tarnyba.

REKLAMA

Šarvuoti automobiliai Lietuvos karius Afganistane turėtų pasiekti jau šio mėnesio pabaigoje. Kol kas į Afganistano Goro provinciją bus siunčiami 4 specialiai patruliuoti paruošti automobiliai.

Lietuvos kariuomenė iš Norvegijos įmonės perka 12 visureigių, jie su priežiūra atsieis 15 mln. litų.

Krašto apsaugos ministerijos teigimu, visureigiai gali važiuoti gana dideliu greičiu su peršautomis padangomIs, yra atsparūs savadarbiams sprogmenims.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusią savaitę po Lietuvos ir Ukrainos karių automobiliu sprogus tokiam sprogmeniui, karių gyvybę išgelbėjo būtent automobilio šarvai. Tai pirmas kartas, kai Lietuvos kariai užvažiuoja ant sprogmens.

„Karių gyvybes praėjusią savaitę išgelbėjo tik tai, kad automobilis buvo šarvuotas. Yra nuotraukos, yra rezultatas, ir jeigu to nebūtų buvę, mes galėjome parsivežti karstus, ko tikrai niekas nenori“, – teigė krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė.

„Šiuo atveju įsigyjama nauja technika ir ji gerokai pajėgesnė. Be abejonės, karių saugumas, kad ir keičiantis operacijų pobūdžiui, tai yra pereinant prie atsakomybės perdavimo saugumo vietinėms pajėgoms, yra svarbus“, – sakė Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Arvydas Anušauskas.

Planuojama, kad dar keturi visureigiai Afganistaną   turėtų pasiekti gruodį, kiti – po Naujųjų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų