REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Draudimo bendrovės „PZU Lietuva“ turimi duomenys liudija, kad rudenėjant  padaugėja eismo įvykių ir jų metu sužeistų žmonių. Du kartus išauga nukentėjusių vaikų skaičius.

REKLAMA
REKLAMA

„PZU Lietuva“ duomenimis, rudenį, palyginus su vasaros laikotarpiu, eismo įvykiuose sužeistų žmonių skaičius išauga 60 proc., o eismo įvykių skaičius – 13 proc. Be to, Lietuvos kelių policijos tarnybos statistika liudija, kad rudenį apie 7 proc. išauga ir sužeistųjų dėl vairuotojų kaltės skaičius, ir bendras sužeistųjų skaičius, 2 kartus padidėjo ir 2010 m. rudenį eismo įvykiuose nukentėjusių vaikų skaičius.

REKLAMA

„Prasidėjęs ruduo, deja, žada ir daugiau įvykių keliuose. Vairuotojai dar šiek tiek atsipalaidavę po vasaros, kai automobilių srautai gatvėse buvo mažesni. Suintensyvėjus eismui, vairuotojai turėtų būti atidūs, juk nuo jų elgesio kelyje priklauso ir keleivių sveikata. Du trečdaliai nukentėjusių avarijose žmonių būna sužeisti dėl vairuotojo kaltės, o trečdalį visų sužeistųjų sudaro kartu važiavę keleiviai“, – sako Modestas Žilionis, „PZU Lietuva“ Žalų departamento direktorius.

REKLAMA
REKLAMA

M. Žilionis apgailestavo, kad tik 5 proc. vairuotojų pasirūpina, kad nelaimės atveju būtų pasirūpinta ir jų automobilyje važiavusiais bei nukentėjusiais keleiviais, tai yra, sudarydami privalomojo vairuotojo civilinės atsakomybės draudimo sutartį, papildomai apdraudžia save bei keleivius nuo nelaimingų atsitikimų eismo įvykio metu.

Draudikas atkreipia dėmesį, kad rudenį automobilio keleivių vietose daug dažniau galima išvysti vaikų – jie vežami į mokyklas, darželius, užklasinės veiklos vietas. Itin svarbiu faktoriumi, apsaugančiu mažuosius keleivius, yra saugos diržai – neužsegtas saugos diržas keliskart padidina eismo įvykių metu patirtą žalą.

„PZU Lietuva“ žalų ekspertas teigia, kad rudenį į gatves išvažiuojantiems vairuotojams verta prisiminti, jog didžiausias nuostolis po eismo įvykio – ne sugadinta transporto priemonė, bet keleivių sveikata.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų