REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neseniai publikuoti duomenys apie kas penktame Valstybinės darbo inspekcijos patikrintame prekybos centre didžiuosiuose šalies miestuose aptiktus darbo santykių pažeidimus. Konstatuoti neapmokėti viršvalandžiai, darbo grafikų nebuvimas, atviras trukdymas kurti profesines sąjungas.

REKLAMA
REKLAMA

Ši informacija papildo ankstesnius pranešimus apie išnaudojimo atvejus „Švyturio-Utenos“ alaus darykloje, „Lelijos“ Rokiškio padalinyje, „Lituanicos“ batų gamykloje Kaune, kitose įmonėse.

REKLAMA

Visą tai lydi viešojoje erdvėje pasirodantys pareiškimai, neva „stiprios profesinės sąjungos nustumtų Lietuvą atgal 15 metų“, arba „Lietuvai nereikia stiprių profsąjungų, nes jos tik pridaro rūpesčių“. Visus šiuos pavyzdžius puikiai papildo  stambaus kapitalo  mėginimai susidoroti su realiai dirbančiomis profsąjungomis, jų nariais bei aktyvistais.

Socialistinis Liaudies Frontas nori atkreipti visų Lietuvos darbininkų dėmesį į tai, kad tik jie patys gali apginti savo teises, apsiginti nuo savo bosų išnaudojimo. To nepadarys nei buržuazinė valdžia, nei teismai – ir kiekviena gilėjančio išnaudojimo diena vis artina prie tokios išvados vis daugiau žmonių.

REKLAMA
REKLAMA

Socialistinis Liaudies Frontas ragina Valstybinę darbo inspekciję atlikti patikrinimus rajoniniuose prekybos centruose, kadangi būtent rajonuose darbdavių savivalė lengiau užtušuojama, o trukdymai burtis į profesines sąjungas akivaizdūs.

Socialistinis Liaudies Frontas taip pat ragina kiekvieną samdomą darbuotoją individualiai, o taip pat ir grupėmis, organizuotis,  jungtis, kurti  bei stoti į kovingas profesines sąjungas, kurios realiai dirbs bei gins jų interesus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų