REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Istorija dėl įtariamojo Sausio 13-osios byloje Michailo Golovatovo greito paleidimo posovietiniame regione sustiprins Kremliui draugiškos Austrijos įvaizdį, mano „The Economist“ žurnalistas Edvardas Lucasas.

REKLAMA
REKLAMA

„The Economist“ tinklaraščių skiltyje E. Lucasas vardina ir daugiau aplinkybių, dėl ko Austrija laikyta prorusiška – diskretiški ir lankstūs bankai, nesugebėjimas apsaugoti pabėgėlio čečėno Umaro Israilovo, kuris samdomų žudikų buvo nušautas vidury dienos Vienos gatvėje.

REKLAMA

Kiti, anot britų apžvalgininko, gali klausti, ar vienos Lietuvos veikimas užsienio politikoje nesumenkino jos galimybių sėkmingai sukelti triukšmą Europos institucijose dėl viso šito reikalo.

Britų apžvalgininkas taip pat „įkando“ Lietuvos užsienio reikalų ministerijos tinklapio turinio sudarinėtojams, pavadindamas interneto svetainę „gana nenaudinga“, o joje pateiktą pranešimą – nuobodžiu, tačiau žavėjosi „EU Observer“ pranešimu, kur cituojamas Lietuvos užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis, lyginantis M. Golovatovą su Bosnijos serbų karo nusikaltimais įtariamu Radko Mladičiumi. Ir E. Lucaso nuomonę išreiškiantis straipsnis pavadintas „Lietuvos Mladičius“.

REKLAMA
REKLAMA

Įtakingo britų savaitraščio tinklapio skaitytojams britų apžvalgininkas primena Lietuvos istoriją ir tai, kad iki šiol vengiama atsakomybės už to meto įvykius.

„Lietuvius (ir ne tik juos) tai labiausiai erzina. Michailas Gorbačiovas, kuriam, kaip tuometiniam sovietų lyderiui, tenka pagrindinė atsakomybė, neatsakė į klausimus apie tų dienų įvykius“, – teigia E. Lucasas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų