REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liepos 14–17 dienomis Žagarėje šurmuliuos jau septintasis Vyšnių festivalis. Pirmą kartą festivalis rengiamas su kaimynais latviais. Dviejų valandų nemokamą koncertą su muzikantais ir šokėjais penktadienį surengs Laima Vaikulė.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak pagrindinio festivalio organizatoriaus, Žagarės regioninio parko direktoriaus Mindaugo Balčiūno, ko gero, tai pirmas nemokamas šios dainininkės koncertas ne tik Šiaurės Lietuvos publikai, bet ir iš įvairiausių šalies kampelių suplūsiantiems žmonėms.

REKLAMA

„Festivalis šiemet pavadintas „Sveikas, broli“. Ir čia turėta omeny ne svečias iš kaimyninio ar tolimojo rajono, o svečiai iš broliškos kaimyninės Latvijos. Šiemet visas festivalis – mūsų kaimynams, gyvenantiems vos kilometro atstumu nuo mūsų. Todėl ir meninėje programoje mums prisistatys išskirtinai tik Latvijos atlikėjai. Skambės įvairiausia muzika – nuo klasikos iki pop muzikos“, – Joniškio rajono laikraščiui „Sidabrė“ sakė M. Balčiūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, broliai iš Latvijos bus pasitikti pasienyje Aušros gatvėje. „Kviečiu visus, kuo daugiau žagariečių ir svečių pasitikti broliukus iš Latvijos. Susikibsime rankomis, visai kaip Baltijos kelyje. Ant sienos skambės abiejų valstybių himnai“, – sakė šventės organizatorius.

Latviai pakviesti ir į Vyšnių turgų. Praėjusios savaitės duomenimis, prekybos vietų registracijos knygoje pardavėjų skaičius artėjo prie 200, kai pernai vyšnių turguje prekeivių buvo 130.

„Kadangi festivalis brolių latvių garbei, tai neabejoju, kad sulauksime daug prekybininkų iš Latvijos. Neatsispirsime pagundai latviškoms žuvelėms, ypatingų receptų pyragams, klingeriams, saldainiams, trikotažui ir kt. gaminiams. Vyšnių turgaus, kuris prasidės šeštadienio vidurdienį, metu koncertuos Tervetės choras ir VA „Optimisti“, o vyšnių turgų ves renginio vedėjai Viktorija Streiča ir Kęstutis Jakštas“, – intrigavo M. Balčiūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Festivalyje, be L. Vaikulės, koncertuos ir Lauris Reinikis, „Ašmana bigbends“, „Framest“ džiazo muzikantai, pučiamųjų orkestras, skambės klasikinė muzika naujojoje Šv. Petro ir Povilo bažnyčioje.

Jaunimo irgi laukia staigmena – naktis iš šeštadienio į sekmadienį su DJ Fo Tu – olimpinių rogučių sporto vicečempionu Žagarės dvaro parke.

Pirmąją festivalio dieną, ketvirtadienio vakarą, Šv. Mišias aukos Šiaulių vyskupas, JE Eugenijus Bartulis. „Šiemet originalumo netruks ir bažnyčioje, į pamaldas atnešim Žagarės dvaro parke augantį buko medelį (išaugęs iš sėklos), kad vyskupas pašventintų ir tada jį grąžinsim į parką. Ši ceremonija rengiama ta intencija, kad Žagarės dvaro rūmų parkas išliktų tvirtas, jo nepaliestų jokios stichijos, kad džiugintų, kad turėtume ir ateityje kuo didžiuotis. Po mišių – klasikinės muzikos koncertas „Vox Cordis“ (Janis Strapcans, baritonas), Monta Martinsone, sopranas, Ieva Šablovska, arfa, Guna Skrima, vargonai ir styginių kvartetas „Sinfonietta Riga“ bei choras „Balsis“, – sako M. Balčiūnas.

REKLAMA

Penktadienį iš ryto prasidės Všnių festivalio konkūras Žagarės dvaro parke, popiet į futbolo aikštelę išbėgs jaunimas, o vakare Žagarės dvaro rūmuose bus pristatyta latviška literatūra, po to prie rūmų muzikines kompozicijas atliks Loreta Karkauskaitė (sopranas) ir Gintarė Mikalėnaitė (fortepijonas). Iškart po to – latvių rašytojos Evos Martužos romano „Neprotingoji“ vertimo į lietuvių kalbą pristatymas, veiks joniškietės vertėjos Dzintros Elgos Irbytės išverstų į lietuvių kalbą knygų parodėlė. Žagarės dvaro rūmuose bus pristatyti latvių dailininkų darbai, o nuo 24 val. – roko naktis su „Legions“ ir „Dzelzs vilks“, nuo 2 val. nakties – grupės „Pasienio zona“ pasirodymas.

REKLAMA

Liepos 11-ąją prasidėjusi „Kaliausių fabrikėlio“ stovykla baigsis kaliausių madų šou ir kaliausių paradu šeštadienį iš kaliausių fabrikėlio Švėtės gatvėje į Žagarės regioninio parko vyšnių sodą Aušros gatvėje. Bus pristatytas kaliausių albumas „Pui, špoke, pui!“.

Šeštadienio popietę prie Žvelgaičio ežero vyks krepšinio turnyras – jame dalyvaus Žagarės veteranai – Vyšnių festivalio rėmėjų rinktinė, į futbolo aikštelę išbėgs Žagarės „Žvelgaitis“, Latvijos Seimo narių rinktinė ir Lietuvos žurnalistų rinktinė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šeštadienio vakarą džiazo vakare Dvaro parke pasirodys „Ašmana bigbends“, dainininkai Daumantas Kalninis, Aija Vytuolinia, Ieva Kėrėvica, Anete Kotovičia, Aivaras Konutis, vokalinė grupė „Framest“.

Vidurnaktį rengiami įspūdingi fejerverkai.

Sekmadienį, Giminės dieną, tęsis Žagarės vyšnių festivalio konkūrai, Šv. Petro ir Povilo bažnyčioje koncertuos Jelgavos regiono mokinių choras „Asni“, arke pasirodys Rygos cirkas, iš parasparnių prapliups... saldainių lietus.

Pernai Žagarės vyšnių festivalis tapo Valstybinio turizmo departamento organizuoto konkurso „Sėkmingiausias 2010 m. nekomercinis turizmo rinkodaros projektas“ pirmos vietos laimėtoju.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų