REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naktį į trečiadienį Vištyčio miestelyje pasieniečiams teko tramdyti agresyvų įsilaužėlį, kuris brovėsi į gyvenamąjį namą, daužydamas langus ir lauždamas duris. Pasienyje su Rusija esančio Vištyčio prieigose pasieniečiams tenka ne tik saugoti Lietuvos sieną, bet ir atlikti policijos darbą.

REKLAMA
REKLAMA

Poilsiautojų nestokojančiame Vilkaviškio rajono Vištyčio miestelyje yra įsikūrusi Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Vištyčio užkarda. Joje apie 1 val. nakties buvo gautas prašymas iš Vilkaviškio policijos – pasieniečių paprašyta nuvykti į vieną iš Vištytyje esančių namų, į kurį esą laužiasi nusikaltėliai, teigiama Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime.

REKLAMA

Vištyčio užkardos pareigūnams tokie prašymai nėra naujiena, nes miestelyje policininkų nėra, o operatyviai atvykti iš už 40 kilometrų esančio Vilkaviškio ar daugiau kaip dvi dešimtis nutolusių Kybartų policijai yra sudėtinga.

Incidento vietoje tuoj pat atsirado Vištyčio užkardos patruliai. Jie išvydo išdaužtą namo langą, išlaužtas duris ir išgąsdintus ten gyvenančius žmones. Įsibrovėlis, tamsoje išgirdęs artėjančio VSAT visureigio garsą, buvo pasprukęs.

REKLAMA
REKLAMA

Nuraminę gyventojus, pasieniečiai visureigiu ėmė sukti ratus Vištytyje, kol, priartėję prie to paties namo, išvydo sugrįžusį chuliganą. VSAT pareigūnai iškart sulaikė įsismarkavusį vietinį 24-erių metų gyventoją.

Neblaivus langų daužytojas ir durų laužytojas buvo pristatytas į užkardą. Kadangi jis pasienio ruože buvo be asmens tapatybę patvirtinančių dokumentų, pasieniečiai pradėjo administracinės bylos teiseną.

Chuliganiškus skriaudiko veiksmus vertins Vilkaviškio policijos pareigūnai, kurie, iškviesti pasieniečių, apie 2 val. 30 min. iš Vištyčio užkardos įsilaužėlį išsivežė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų