REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Už išžaginimą – kalėti iki gyvos galvos

Per keletą pastarųjų savaičių Didžiojoje Britanijoje nuteisti keturi prievartautojai iš Lietuvos. Visi jie padėjo policijai tuo, kad savo nusikaltimus įamžino mobiliaisiais telefonais.

REKLAMA
REKLAMA

Skriaudė beveik metus

Viktoras Akuličius (43 m.) iš gimtojo Skuodo emigravo palikdamas itin prastos reputacijos šleifą. Reputacijos jis nepataisė ir Didžiojoje Britanijoje, o prieš keletą savaičių buvo įkalintas iki gyvos galvos – už žiaurų moters sumušimą ir išprievartavimą.

REKLAMA

Savo auką, kurios tapatybė neskelbiama, V. Akuličius persekiojo ir skriaudė beveik metus. Moteris, jo bijodama, nedrįso kreiptis pagalbos iki tol, kol tik per plauką išliko gyva.

Iškrypėlis V. Akuličius už žiaurų moters sumušimą ir išprievartavimą nuteistas kalėti iki gyvos galvos (nuotr. Balsas.lt)Iškrypėlis V. Akuličius už žiaurų moters sumušimą ir išprievartavimą nuteistas kalėti iki gyvos galvos (nuotr. Balsas.lt)

Pernai rugpjūčio mėnesį stipriai apgirtęs staliumi dirbantis V. Akuličius nusprendė paieškoti pramogų. Greitai sugalvojo, kad geriausia pramoga – lytinis pasitenkinimas, tad nieko nelaukdamas patraukė pas pažįstamą netoliese gyvenančią moterį, kurią prieš keletą dienų jau buvo sumušęs.

REKLAMA
REKLAMA

Užpuolęs auką V. Akuličius be gailesčio talžė, kol pavargo, o tada parklupdęs privertė patenkinti jį oraliniu būdu. Dėl dar didesnio malonumo sadistas įsijungė pornografinį filmą, kuriame rodoma, kaip vyras prievartauja moterį. Sekdamas filmo veikėju, V. Akuličius žiauriai tyčiojosi iš moters, o savo nusikaltimą filmavo mobiliuoju telefonu.

Po šio nusikaltimo V. Akuličius buvo sulaikytas, apklaustas ir paleistas už užstatą. Vos išėjęs iš areštinės, patraukė tiesiai prie savo aukos namų. V. Akuličius nusiuntė jai keletą žinučių, kuriomis grasino ją nužudysiantis. Tad vos paleistas į laisvę jis vėl atsidūrė už grotų ir sulaukė teismo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per visą teismo procesą V. Akuličius savo kaltę neigė. Jo advokatė tvirtino, jog tą žiaurumą galėjo sukelti ir Afganistano kare patirti išgyvenimai – girdi, V. Akuličių tarnyba sovietinėje kariuomenėje itin traumavusi, nuo to jis tapęs ūmus ir agresyvus.

Ketvirtas teistumas

Į britų teisėsaugos akiratį V. Akuličius jau buvo spėjęs papulti ne kartą. Prieš kurį laiką jis sulaužė savo sugyventinei nosį, o tada užrakino ją namuose dviem savaitėms, kad sumuštos moters niekas nepamatytų ir nepraneštų policijai.

REKLAMA

Lietuvoje V. Akuličius buvo teistas net tris kartus, o jo nusikaltimai buvo ne kokios vištų vagystės. 1992 metais už sunkų kūno sužalojimą buvo gavęs 7 metus nelaisvės. Kai 1997 metais atsidūrė laisvėje, vėl buvo nuteistas – 2 metams už plėšimą.

2001 metais 8 metus kalėti V. Akuličius buvo nuteistas už nepilnametės išžaginimą. Savo sugyventinės aštuonmetę dukrelę V. Akuličius išžagino prisiviliojęs limonadu. Iškrypėlis prigąsdino mergaitę niekam nesipasakoti, kas atsitikę, kitaip ją nužudysiantis. Bet mergaitė apie patirtą prievartą vis dėlto išdrįso pasipasakoti artimiesiems.

REKLAMA

Skirtingai nuo mūsų šalies, kur iškrypėliai sadistai už grotų retai atsiduria ilgiau kaip keletui metų, Didžiosios Britanijos miesto Meidstauno teismas Lietuvos pilietį V. Akuličių nuteisė kalėti iki gyvos galvos. Teisme filmuotą medžiagą peržiūrėję prisiekusieji buvo sukrėsti Lietuvos piliečio žiaurumo. „Teismas buvo priverstas žiūrėti, kaip sužeistą, sumuštą moterį verčiate patenkinti jus oraliniu būdu. Nedaugelis galėtų pamiršti tokią patirtį“, – sakė teisėjas, skelbdamas iškrypėliui nuosprendį. Teismo proceso dalyviams taip pat buvo parodytos nuotraukos, kuriose matyti žiaurūs moters sužalojimai – veidas sutinęs, paakiai mėlyni, kūnas nusėtas kraujosruvomis ir nubrozdinimais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prašytis paleidžiamas V. Akuličius galės ne anksčiau kaip po 8 su puse metų. Atlikti bausmės jis bus išsiųstas į Lietuvą.

Žagino šešiolikmetę

Gegužės viduryje Didžiojoje Britanijoje trys lietuviai išgirdo nuosprendžius dėl grupinio šešiolikmetės išprievartavimo. Emigrantai prieplaukos darbininkai Artūras Bagdžiūnas (29 m.), Mindaugas Mickevičius (31 m.) ir Aivaras Urbonas (26 m.) Felikstou miestelyje savo auką išžagino ankstų Naujųjų metų rytą.

Su sėbrais nepilnametę prievartavęs ir filmavęs M. Mickevičius už grotų turės praleisti 10 metų (nuotr. Balsas.lt)Su sėbrais nepilnametę prievartavęs ir filmavęs M. Mickevičius už grotų turės praleisti 10 metų (nuotr. Balsas.lt)

REKLAMA

Minėtieji trys emigrantai, pakrantėje sutikę paauglę, pasiūlė jai Naujųjų metų proga išgerti skardinę alaus. Mergaitė į pajūrį buvo atvykusi pavaikščioti su drauge, bet toji su vaikinu paskui išvažiavo namo, tad nepilnametė liko viena. Alaus atsisakiusi, vis dėlto ji sutiko su lietuviais nueiti pasėdėti į vieną namą.

Kai mergaitė atsidūrė tame name, A. Bagdžiūnas ėmė jai sakyti komplimentus ir priekabiauti – čiupinėti jai kojas, krūtis. Išsigandusi paauglė pasiprašė į tualetą – ketino paskambinti telefonu ir išsikviesti pagalbą. Bet žmoną turintis ir kūdikio neseniai susilaukęs A. Bagdžiūnas įstūmė šešiolikmetę į miegamąjį ir privertė patenkinti jį oraliniu būdu.

REKLAMA

Paskui mergaitę paeiliui išprievartavo ir kiti tame name buvę lietuviai. Žeminama nepilnametė buvo filmuojama mobiliuoju telefonu – įraše girdėti juokas ir nusikaltėlių raginimai nesibaiminti, nes mergaitė esanti kekšė.

Šešiolikmetei atsitiktinai pavyko ištrūkti. Prievartautojai mėgino auką vytis, bet ši pribėgo prie praeivio ir paprašė iškviesti policiją.

Teisme neprisipažino

Teisme A. Bagdžiūnas kurpė visai kitokią istoriją – atseit į namą atėjusi nepilnametė pati flirtavusi su ten buvusiais vyrais, o paklausta, ar nenorinti pasimylėti, ji išsirinkusi tris lietuvius ir savo noru jiems atsidavusi. „Ji nesipriešino ir tenkindama oraliniu būdu net nenorėjo sustoti. Ji atsisėdo man ant kelių ir oraliniu būdu tenkino mano draugą“, – teisme tikino A. Badžiūnas. Anot jo, mergina po sekso neatrodžiusi nusiminusi ir visai neskubėjusi išeiti, dar kurį laiką pasilikusi. Tiesa, A. Bagdžiūnas nesugebėjo paaiškinti, kodėl po šito įvykio metė darbą, paliko žmoną su vaiku ir 4 mėnesiams persikėlė į Mančesterį – ten ir buvo sulaikytas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Savo kaltės nepripažino ir kiti prievartautojai – tikino, jog mergina jiems atsidavusi savo noru.

„Jūs trys privertėte auką išgyventi siaubingas seksualines kančias. Džiaugiuosi, kad jos nepaprastai žiauri fizinė ir dvasinė kančia truko mažiau nei valandą. Jūs elgėtės kaip gyvuliai, vienas po kito ją pažeminote ir išniekinote. Akivaizdu, kad savo poelgio net nesigailite“, – sakė nuosprendį smurtautojams paskelbęs Ipsvičo karališkojo teismo teisėjas.

Teismas nusprendė, jog nusikaltimo organizatorius buvo kaip tik A. Bagdžiūnas, ir skyrė jam kalėti 12 metų. Kiti kaltinamieji, nepilnametės neprievartavę bent jau analiniu būdu, gavo po 10 metų.

Giedrė POTELIŪNAITĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų