REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vos per savaitę Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijos ir prekių vaikams parduotuvių tinklą valdančios UAB „Kotryna“ vykdytoje paramos akcijoje surinkta daugiau nei 750 kg vaikiškų drabužių ir žaislų. Taip pat – kelios dešimtys stambių vaikų auginimui skirtų daiktų: vežimėlių, dviračių, maudymo vonelių, ir kt. Akcija vyko „Kotrynos“, „Čipollino“, „BabyCity“ ir „Vaikų miestas“ parduotuvėse Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje. Parama bus išdalinta Raudonojo Kryžiaus globojamiems vaikų globos namams, socialiai remtinoms daugiavaikėms šeimoms ir vienišoms mamoms.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijos socialinės paramos ir slaugos vyr. administratorės Zitos Juškienės teigimu, akcijos metu aktyviausiai aukojo sostinės gyventojai. Vilniečiai iš viso į prekių vaikams parduotuves atnešė 485 kg, kauniečiai – 150 kg, klaipėdiečiai – 77 kg, panevėžiečiai – 32 kg, šiauliečiai – 31 kg. Taip pat paaukoti 8 vaikiški vežimėliai, 2 triratukai, 4 automobilinės kėdutės, maitinimo staliukas, vaikštukas, paspirtukas, maudymosi vonelė, vystymo lenta ir dviratukas.

REKLAMA

„Lietuvoje labai reikėjo apjungti žmones, norinčius aukoti išaugtus ir nenaudojamus vaikiškus daiktus, – sako UAB „Kotryna“ mažmeninės prekybos vadovas Laimonas Bazilius, -  tai įrodo ypatingas žmonių geranoriškumas akcijos metu – jie ne tik nešė savo daiktus, bet ir nupirkę naujų, čia pat dėdavo į tam skirtą dėžę, pažymėtą Raudonojo Kryžiaus ženklu“. L. Baziliaus teigimu, paaukojusiems vaikiškų daiktų, parduotuvėse buvo siūlomos nuolaidos naujiems daiktams įsigyti, tačiau daugelis jos atsisakė, sakydami, kad savo auka tiesiog išreiškia gerą valią ir už tai nenori jokio atlygio.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijos atstovė Zita Juškienė sako netikėjusi, kad per tokį trumpą akcijos laiką visuose Lietuvos miestuose atsiras tiek daug žmonių, suprantančių, kad vaikystė turi būti laiminga visiems be išimties – su spalvingais drabužėliais ir mielais žaislais. „Tokios aukos – didelis palengvinimas skurdžiau gyvenančioms daugiavaikėms šeimoms – širdis džiaugėsi, kai vieną iš paaukotų vežimėlių šiomis dienomis padovanojome mamai, auginančiai 3 mažametes mergaites, ir besilaukiančiai ketvirtojo vaikelio, – sako ji, pabrėždama, kad gauta labdara neaplenks ir kaimo bendruomenių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirminė akcijos idėja buvo surengti ją Tarptautinės vaikų gynimo dienos proga, tačiau pastebėjus didelį žmonių aktyvumą ir susidomėjimą, nuspręsta toliau bendradarbiauti su Lietuvos Raudonuoju Kryžiumi ir aukojimą vaikiškais daiktais tęsti. „Didžiuosiuose šalies miestuose, kuriuose yra mūsų tinklo parduotuvių, bus sudaryta galimybė atvežti vaikiškus daiktus į vieną iš jų“, – pabrėžia L. Bazilius. Norintieji atiduoti išaugtų ir nenaudojamų vaikiškų daiktų Raudonojo Kryžiaus draugijai, tai padaryti galės „Kotrynos“ tinklui priklausančiose parduotuvėse: Vilniuje „BabyCity“ (Verkių g. 29, PC „Parkas"), Kaune „Vaikų miestas“ (Savanorių pr. 214a), Klaipėdoje „BabyCity“ (Šilutės pl. 39a), Šiauliuose „Vaikų miestas“ (Pramonės g. 6, PC „Bruklinas"), Panevėžyje „Vaikų miestas“ (Klaipėdos g. 143a, PC „Babilonas").

Akcijos metu surinkti daiktai šiuo metu rūšiuojami ir bus atiduoti daugiavaikėms šeimoms, vienišoms mamoms Vilniaus šalpos skyriuje, Šiaulių sutrikusio intelekto vaikų globos namams „Šaltinėlis“, Kauno Pabėgėlių paramos centrui. Taip pat Lietuvos Raudonasis Kryžius bendradarbiauja su Elektrėnų regiono profesine sąjunga „Solidarumas“, Dainavos bendruomenės centru „Draugystė“, sutrikusio intelekto žmonių globos bendrija „Vilniaus Viltis“ ir kitomis organizacijomis, kurios gautus daiktus atiduos socialiai remtiniems žmonėms, auginantiems mažamečius vaikus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų