REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socialdemokratai siūlo praplėsti Jaunimo sąjūdžio peticijos turinį dėl Vyriausybės nesugebėjimo įgyvendinti dujotakio su Lenkija ir Visagino atominės elektrinės projektų bei vangios atsinaujinančių elektros energijos šaltinių plėtros.

REKLAMA
REKLAMA

„Vyriausybės neįgalumas sprendžiant energetikos problemas sukėlė situaciją, kai „savi“ pradėjo kovoti prieš „savus“. Konfliktinio pobūdžio Andriaus Kubiliaus Vyriausybės politika Rusijos atžvilgiu lėmė didesnes dujų kainas Lietuvos vartotojams, maža to, jaunieji A. Kubiliaus kolegos ragina iš viso atsisakyti dujų ir tiekti dujas per nepastatytą suskystintų dujų terminalą. Tokia pozicija yra mažų mažiausiai naivi“, – teigia LSDP pirmininko pavaduotojas Justas Pankauskas.

REKLAMA

Pasak jo, Lietuvos socialdemokratai kartu su Europos Parlamento Socialistų ir demokratų frakcija ragina pradėti naują „Ostpolitik“ – Rytų politiką santykiams su Rusija modernizuoti.

„Visoms ES šalims, tarp jų ir Lietuvai, sprendžiant energetinius ir kitus klausimus su Rusija naudingiau būtų kalbėti vienu balsu, o Maskva savo ruožtu būtų suinteresuota derėtis su Briuseliu, o ne su atskiromis ES šalių sostinėmis“, – sako J. Pankauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų