REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuviai aktyviai dirba su Visagino AE projektu ir netrukus žada malonių žinių, interviu verslo portalui Baltic Business Service pranešė Latvijos ekonomikos ministras Artis Kamparsas.

REKLAMA
REKLAMA

„Nors aš negaliu atskleisti visos mano turimos informacijos, tačiau viena galiu pasakyti tiksliai – šis projektas nenurašytas. Lietuviai su juo ganėtinai intensyviai dirba ir jau artimiausiu metu žada mums malonių žinių. Tai viskas, ką aš kol kas galiu apie šį projektą pasakyti“,– pasakė A. Kampars.

REKLAMA

Jo nuomone, Kaliningrado AE neturės vartotojų, ir pradėjus statyti Baltijos AE Visagine, šis projektas gali sustoti.

„Mes gerai žinome, kad Kaliningrado AE – tai veikiau politinis nei ekonominis projektas. Todėl mes turime kuo skubiau prisiminti susitarimus, kuriuos esame pasirašę su partneriais iš Lietuvos ir Estijos. Tai, kad Baltijos AE projekto neįmanoma įgyvendinti, nėra tiesa, kadangi informacija, kurią aš turiu, yra optimistinė. Be to, kai tik pradėsime įgyvendinti Baltijos AE projektą, Kaliningrado projektas gali net sustoti, kadangi ši elektrinė neturi garantuoto vartotojo. Vienintelė šios elektrinės galimų klientų kryptis – tai Lenkija ir Baltijos valstybės, iš kurių nei nė viena nepasirengusi tokiai vartojimo apimčiai“,– kalbėjo ekonomikos ministras.

REKLAMA
REKLAMA

Jau buvo pranešta, kad Lietuvos, Latvijos ir Estijos poreikiams tenkinti Lietuvoje planuojama iki 2020 metų pastatyti naują atominę elektrinę Visagine, šalia uždarytos Ignalinos AE.

Be kita ko, Latvijos ministras neužsiminė ir apie Baltarusijos planus statyti atominę elektrinę Lietuvos pasienyje, kaip ir apie kai kurias kitas atominės elektrinės subtilybes: kad joje gaminama elektros kilovatvalandė kainuos daugiau kaip 30 lietuviškų centų; kad veikusi Ignalinos AE, stokodama rinkos, būdavo priversta elektros energiją pardavinėti po 6 ct/kWh; kad Lietuvoje ir dabar instaliuotos galios yra gerokai daugiau, negu reikia, o dar statomas vienas energetinis blokas Lietuvos elektrinėje Elektrėnuose; kad pastačius Visagino AE, iš esmės nebūtų prasmės tiesti kabelius į Švediją ir Lenkiją; kad prasidėjus pavasariniams potvyniams, atominės elektrinės energijos nereikės nei latviams, nei lietuviams, nes ją praktiškai nemokamai gamins Dauguvos HE. Tačiau Latvijos ministras gal slėpė ir ne šią informaciją. Veikiausiai tikrąją informaciją Lietuvos energetikos ministras parveš iš Brazilijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų