REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Papildyti kišenę įmanoma ne tik liejant prakaitą darbe ar nusipirkus laimingą loterijos bilietą. Tatjana Prankienė surado kur kas originalesnį būdą, kaip prisidurti. Kol moteris per teismus pagal akių spalvą ieškos tėvo savo atžalai, alimentus mokės valstybė.

REKLAMA
REKLAMA

Įstatymai palankūs šmeižikams

Nepažįstamajam prieš penkiolika metų parsidavusiai panevėžietei Tatjanai Prankienei nepavyko teismui įrodyti, kad svarbiausias argumentas nustatant tėvystę – akių spalva, bet ne DNR tyrimai. Iš atsitiktinai sutikto vyriškio pareikalavusi daugiau nei 14 tūkst. litų ir kas mėnesį 400 litų alimentų vien todėl, kad šio akys – taip pat žydros, kaip ir jos paauglės dukters, T.Prankienė Panevėžio apylinkės teismui bandė įrodinėti, kad tėvystę paneigę DNR tyrimai buvo suklastoti.

REKLAMA

Šešiasdešimtmečiam Stasiui Kaminskui aiškėja, kokie tikrieji kėslai kone metus jį persekiojančios ir mergišiaus etiketę klijuojančios nepažįstamosios. Kol moteris bylinėjasi dėl tėvystės nustatymo, jos atžalai alimentus moka valstybė.

S.Kaminską kaip tėvą savo penkiolikmetei dukrai nusižiūrėjusi T.Prankienė mokesčių mokėtojų kišenes jau patuštino ne vienu tūkstančiu litų.

„Lietuvoje įstatymai leidžiami valkatoms ir nesąžiningiems žmonėms. Kol T.Prankienė bylinėsis dėl tėvystės nustatymo, jos dukrai valstybė kas mėnesį mokės po 315 litų alimentų. Ji iš valstybės jau gavo apie 3000 litų, dar apie 1000 litų mokesčių mokėtojams kainavo DNR tyrimai, dar – teismo darbas. O kas man iš to? Tik nervų krūva“, – piktinosi S.Kaminskas.

REKLAMA
REKLAMA

Jis abejoja, kad T.Prankienė jai nepalankaus teismo sprendimo neskųs – kitaip prarastų valstybės paramą.

Žalos reikalauti beprasmiška

S.Kaminskas pripažįsta svarstantis, ar dabar jam pačiam nepratęsti bylinėjimosi maratono ir nepareikalauti iš T.Prankienės moralinės žalos atlyginimo už sugadintą sveikatą, prarastą darbą ir pašlijusius santykius šeimoje. Nors teisybė akivaizdžiai S.Kaminsko pusėje, jis abejoja, ar už metus besitęsiantį šmeižtą jam būtų atlyginta, mat T.Prankienė – socialiai remtina.

„Jei būčiau pasisamdęs advokatą, kelis šimtus jam už paslaugą mokėjęs, kas man būtų atlyginę? Šeima būtų likusi ne tik moraliai, bet ir materialiai nuskriausta“, – S.Kaminskas džiaugiasi bent pinigų bylinėjimuisi neiššvaistęs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors jis visada žinojo su T.Prankiene niekada neturėjęs jokių santykių, jam kabinama mergišiaus etiketė kurį laiką buvo sugriovusi ramybę šeimoje. Vyras neslepia: žmona į žinią, kad sutuoktinis gali turėti dukrą su kita moterimi, reagavusi skaudžiai. Jei ne mūru už tėtį stoję jau suaugę vaikai, nežinia, kokios būtų buvusios T.Prankienės iš piršto laužtos istorijos pasekmės.

„Kaži ką pagalvotų bet kur imoteris, atsidūrusi mano žmonos vietoje. Ji žinojo, kad aš nevažinėjau į komandiruotes. Tuo laiku dirbau „Semoje“, dukrai jau aštuoneri buvo. Bet kas kitas galėtų garantuoti, kad sėdęs į mašiną Vilniun pas kitą nenuvažiavau? Kaip tą įrodyti žmonai?“ – guodėsi S.Kaminskas.

REKLAMA

Kaimynų galvos skausmas

Socialinių įgūdžių stokojančiai moteriai pagalbos ranką ištiesusi valstybė – susitvarkyti padeda Socialinių paslaugų centras. Su paaugle dukra keliolikos kvadratinių metrų kambarėlyje besiglaudžianti T.Prankienė taip pat yra Vaikų teisių apsaugos tarnybos žinioje.

Tarnybos vedėjos pareigas laikinai einanti Daiva Simonaitienė pripažįsta, kad su šia moterimi rasti bendrą kalbą vaiko interesus ginančioms specialistėms sekasi sunkiai.

S.Kaminską sako užjaučiantys ir T.Prankienės kaimynai. Buvęs namo bendrijos pirmininkas „Sekundei“ pasakojo, jog namo gyventojai turintys bėdų dėl šios moters polinkio į namus tempti šiukšlynuose rastus daiktus. Kaimynai T.Prankienę apibūdina kaip konfliktišką asmenybę. Supykusi T.Prankienė kartą netgi buvo iškvietusi policiją, neva kaimynai bute užsiima narkotikų verslu. Pareigūnams moters sukurpta istorija nepasitvirtino.

REKLAMA

Pasimylėjo už pinigus

Apie namų šeimininkėms skirto serialo siužeto vertą istoriją „Sekundė“ jau yra rašiusi. Kauno technologijos universiteto Panevėžio instituto tuomečio budėtojo S.Kaminsko gyvenimas griuvo, kai praėjusią vasarą jį darbe aplankė laišku nešina blondinė. Iš pirmą kartą matomos moters vyras tąkart išgirdo keiksmažodžių tiradą ir grasinimus DNR tyrimais.

Netrukus lyg perkūnas iš giedro dangaus S.Kaminskui trenkė žinia, kad yra kviečiamas į Panevėžio valstybės garantuojamos teisinės pagalbos tarnybą. Solidaus amžiaus sulaukusiam vyrui teko sėsti į teisiamųjų suolą dėl tėvystės nustatymo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

T.Prankienei užteko žvilgtelėti į atsitiktinai gatvėje sutikto S.Kaminsko akis, kad neliktų abejonių, jog būtent su juo prieš keliolika metų Vilniuje, nuomojamame bute, užsimiršo aistros svaiguly.

T.Prankienė „Sekundei“ yra pasakojusi, jog prieš 16-iolika metų su nepažįstamu vyru sugulusi ne iš meilės. Į lovą moterį paguldė pinigai – už aktą sumokėti 40 litų.

Tėvystę paneigusias teismo paskirto DNR tyrimo išvadas T.Prankienė apšaukė suklastotomis, nes S.Kaminskas neva per ilgai užtruko ekspertizę atliekančioje įstaigoje.

Inga KONTRIMAVIČIŪTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų