REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija pradėjo tyrimą dėl generalinio prokuroro Dariaus Valio galimo privačių interesų deklaravimo tvarkos pažeidimo.

REKLAMA
REKLAMA

Komisija taip pat nutarė įpareigoti Generalinę prokuratūrą patikrinti, ar visi prokurorai laiku ir tinkamai yra deklaravę privačius intereus, praneša LTV „Šiandien“.

REKLAMA

Etikos sargai imasi tirti vieną iš keturiolikos generalinio prokuroro sandorių. Komisijos žiniomis, jį Darius Valys deklaravo pavėluotai. Pagal įstatymą pareigūnai kiekvieną sandorį, kuris viršija 20 minimalių gyvenimo lygių sumą, privalo deklaruoti per 30 dienų.

„Komisija gavo informacijos, kad generalinis prokuroras D. Valys ne visai tinkamai deklaravo vieną iš savo deklaruotų sandorių. Dėl to komisija nusprendė pradėti tyrimą ir patikrinti generalinio prokuroro D. Valio sandorių deklaravimo tvarkos teisingumą“, – sako Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos patarėjas Artūras Paliušis.

REKLAMA
REKLAMA

Generalinės prokuratūros vadovas yra viešai pripažinęs, kad pavėlavo deklaruoti maždaug prieš metus atliktą 4 tūkst. litų vertės vertybinių popierių sandorį. Etikos komisija generalinės prokuratūros prokurorus Rolandą Tilindį ir šiuo metu jau nebedirbantį Algimantą Kliunką už laiku nedeklaruotas pajamas yra pripažinusi pažeidus įstatymą.

„Komisija taip pat nusprendė pavesti Generalinei prokuratūrai atlikti joje dirbančių prokurorų sandorių patikrą ir patikrinti, ar visi prokurorai laiku ir tinkamai deklaruoja privačius interesus“, – teigė A. Paliušis.

Kiek užtruks tyrimas dėl D. Valio, komisija neprognozuoja. Jei ji pripažins, kad įstatymas pažeistas, sankciją turės taikyti darbdavys. Generalinį prokurorą skiria ir atleidžia šalies Prezidentė Seimo pritarimu.

Reda Gilytė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų