REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Opozicija kritikuoja ministro pirmininko, Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) vadovo Andriaus Kubiliaus sprendimą skirti savo visuomeniniu patarėju buvusį ūkio ministrą Dainių Kreivį, nesugebėjusį suderinti viešų ir privačių interesų. Politologai įžvelgia tame partinės kovos aidus.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip jau pranešė žiniasklaida, A. Kubiliaus potvarkiu nuo balandžio 4 d. D. Kreivys paskirtas visuomeniniu premjero konsultantu. Buvęs ūkio ministras D. Kreivys Premjerą konsultuos ekonomikos ir investicijų klausimais. A. Kubilius, net ir traukiantis D. Kreiviui, yra pabrėžęs, kad bendražygiu pasitiki, o jo nusižengimai esą nereikšmingi.

REKLAMA

Seimo opozicinės Tvarkos ir teisingumo frakcijos lyderis Valentinas Mazuronis portalui „Balsas.lt“ antradienį teigė, kad premjeras tuo viešai demonstruoja panieką Vyriausios tarnybinės etikos (VTEK) ir prezidentės Dalios Grybauskaitės pozicijai. „VTEK pripažino, kad buvęs ministras sumaišė viešus ir privačius interesus, prezidentė D. Grybauskaitė taip pat pareiškė savo nuomonę ir ragino ministrą trauktis. D. Kreivys yra A. Kubiliaus draugas ir jam galėjo patarinėti net ir nesuteikiant specialaus statuso. Tiesiog premjerui buvo svarbu parodyti, kad jam, švelniai tariant, nusispjauti ir į VTEK, ir į prezidentės, ir į visų kitų nuomones“, - piktinasi V. Mazuronis.

REKLAMA
REKLAMA

Tarptautiniuų santykių ir politikos mokslų instituto docentas Lauras Bielinis mano, kad premjero motyvai yra rimtesni, nei mėginimas kažką įrodyti VTEK ar prezidentei. „Premjeras A. Kubilius, šiuo paskyrimu, kaip ir skirdamas kitus patarėjus, šiuo metu demonstruoja komandą, kurią telkia aplink save naujiems Seimo rinkimams. Tai neabejotinai susiję su pozicijom partijos viduje, kur į pirmininko postą jau oficialiai pasiūlyta ir parlamento vadovė Irena Degutienė.  A. Kubiliui ši situacija pavojinga, nes, jei prie nesėkmių vyriausybės veikloje dar prisidės ir nesėkmės partijos lyderio rinkimuose – toks šleifas gali skaudžiai atsiliepti – ypač prieš naujus parlamento rinkimus. Tad ir telkiama komanda, kuri asmeniškai palaikytų tik A. Kubilių“, - mano politologas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

D. Kreivys iš pareigų pasitraukė prieš kelias savaites, VTEK pripažinus, kad jis supainiojo viešus ir privačius interesus.

Seimo pirmininkę I. Degutienę į partijos pirmininkus rinkti siūlo partijos Klaipėdos skyrius, kuris kelia ir savo pirmininko Naglio Puteikio kandidatūrą. TS-LKD suvažiavimas, kur bus renkamas pirmininkas, įvyks gegužę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų