REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nutirpęs sniegas apnuogino gausybę šiukšlių ir naminių gyvūnų ekskrementų miesto gatvėse bei žaliosiose zonose. Laužais virtę nebenaudojami automobiliai ne tik estetiškai niokoja aplinką, bet ir užgriozdina privažiavimą specialiajam transportui – greitosios medicininės pagalbos, Ugniagesių – gelbėtojų ir komunalinių tarnybų automobiliams.

REKLAMA
REKLAMA

„Kiekvienais metais išvežame šimtus automobilių, o jų nemažėja. Demografinė problema – emigruoja vis daugiau žmonių ir jie palieka savo transportą, išvykdami į užsienį. Kiek turime išvykstančiųjų, tiek turime ir paliekamų automobilių“, - emigraciją kaltino Vilniaus savivaldybės Civilinės saugos ir viešosios tvarkos departamento direktorius Rimantas Ramanauskas.

REKLAMA

Panašios švarinimosi akcijos sostinėje vyksta kasmet, jų metu aptinkama iki pusės tūkstančio nebenaudojamų automobilių. Daugiau nei pusė laužų buvo pašalinta, o baudų išrašyta vos 24.

„Policija ir be akcijos, savarankiškai, vykdo priežiūrą“, - tikino Vilniaus apskrities policijos vado pavaduotojas Sigitas Mecelica. Pasak pareigūno, sudėtinga nustatyti savininkus: įmonės gali būti bankrutavusius, privatūs savininkai dažnai nebūna susitvarkę nuosavybės dokumentų, todėl užtrunka ir administracinis procesas.

REKLAMA
REKLAMA

„Dažnai automobiliai mažiau verti negu skiriama bauda“, - kitą aspektą palietė Vilniaus vicemeras Romas Adomavičius. „Labiausiai gyventojus piktina parkavimosi vietų trūkumas daugiabučių kiemuose“, - sakė jis.

Vicemeras pasisakė, kad kiekvienas namas turėtų turėti savo žemės plotą, kurį gyventojai bendru sutarimu galėtų paversti automobilių parkavimo aikštele. R. Adomavičius skaičiuoja, kad šitaip įmanoma iki 40 proc. padidinti automobilių stovėjimo vietų.

Gyventojai norėtų, kad papildomas aikšteles finansuotų savivaldybė, bet miesto valdžia sakosi neturinti pinigų, todėl prašo gyventojų supratimo. Įrengti vieną papildomą stovėjimo vietą automobiliui kainuotų 700 litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iki gegužės 6 d. savivaldybė ragina gyventojus siųsti pranešimus apie ne vietoje paliktas transporto priemones, jas fotografuoti. Šį pavasarį gyventojai taip pat raginami išsikuopti savo gyvenamąją aplinką.

Pernai apie 300 asmenų buvo įspėti dėl gyvūnų globos ir laikymo taisyklių pažeidimų, identifikuotose vietose buvo dalijami „žalieji“ akcijos maišeliai išmatoms surinkti. „Ekskrementai nesmagiai mus nuteikia, ypač, jei reikia pereiti žaliąja veją“, - sakė R. Adomavičius, kviesdamas atkreipti dėmesį į aplinkosaugos problemas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų