REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per savo pirmininkavimą Europos Saugumo ir Bendradarbiavimo Organizacijoje (ESBO) Lietuva nusiteikusi rimtai bendradarbiauti su Rusija. Tai trečiadienį Maskvoje pareiškė Lietuvos užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis, pradėdamas susitikimą su Rusijos URM vadovu Sergejumi Lavrovu, praneša "RIA Novosti".

REKLAMA
REKLAMA

„Mes labai rimtai nusiteikę bendradarbiauti su Rusija, pradedant nuo tokių problemų kaip įšaldyti konfliktai. Mes žinome, kad be Rusijos veiksmų nė per milimetrą nebus pasistūmėta į priekį sureguliuojant šiuos konfliktus. Manau, kad milimetras pažangos tokiais klausimais yra aukso vertės", – sakė A. Ažubalis.

REKLAMA

Lietuvos užsienio reikalų ministras priminė, jog tai pirmasis jo kaip ESBO pirmininko vizitas į Maskvą.

„Mano vizitą sąlygoja ne tik tai, kad mes kaimynai, bet ir tai, kad Rusija vaidina svarbų vaidmenį Europos Saugumo ir Bendradarbiavimo Organizacijoje", – pabrėžė jis.

A. Ažubalis taip pat pareiškė užuojautą sausio 24–osios teroro akto Domodedovo oro uoste aukų šeimoms ir nukentėjusiesiems.

„Mes kartu su Rusija, kaip ir visos kitos normalios civilizuotos valstybės, smerkiame tokius nežmoniškus išpuolius", – pabrėžė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų