REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Pirmininkė Irena Degutienė, priėmusi Vilniaus miesto merą Raimundą Alekną, aptarė miestiečiams aktualias problemas ir rūpimus klausimus.

REKLAMA
REKLAMA

„Ne kaip Seimo Pirmininkė, bet kaip Vilniuje išrinkta Seimo narė sulaukiu nemažai sostinės gyventojų skambučių, gaunu miestiečių laiškų ir prašymų padėti spręsti vieną ar kitą problemą. Dažnai prašoma patarimų, kaip spręsti miesto gyventojams rūpimus klausimus“, – sakė I. Degutienė.

REKLAMA

Seimo Pirmininkė paragino Vilniaus merą su nauja energija ir naujomis jėgomis kibti į pernelyg vangiai iki šiol spręstas ir gausias miesto problemas bei aptarė galimus teisės aktų pakeitimus, kurių reikėtų siekiant geriau tenkinti miestiečių poreikius.

I. Degutienės ir R. Aleknos susitikime kalbėta apie vaikų darželių ir vietų juose stygių, mokinio krepšelių skirstymo tvarką, mokyklų ir jų renovavimo problemas, kitas švietimo aktualijas. Taip pat buvo kalbėta ir apie šiuo metu itin opias šilumos bei kitų komunalinių paslaugų kainas, apie galimybes parengti ir Seime priimti atskirą sostinės įstatymą.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus meras Seimo Pirmininkę informavo ir apie šiuo metu galiojančią gyventojų pajamų mokesčio skaičiavimo ir skirstymo tvarką, kuri nėra palanki Vilniaus miestui. Seimo Pirmininkės nuomone, šį klausimą būtų galima svarstyti artėjančiose Seimo pavasario ir rudens sesijose keičiant Biudžeto sandaros įstatymą ir įtvirtinant nuostatas, kurios atitiktų Vilniaus miesto gyventojų poreikius.

Seimo Pirmininkė priminė Vilniaus merui jau anksčiau savivaldybės vadovų duotus įsipareigojimus surasti vietą mieste paminklui Tarasui Ševčenkai, kurį Ukraina nori padovanoti Lietuvai. Toks įsipareigojimas buvo duotas per 2010 metų rudenį įvykusį Ukrainos Aukščiausiosios Rados Pirmininko Volodimiro Litvino vizitą Lietuvoje.

Taip pat buvo aptartos ir galimybės jau artimiausiu metu sutvarkyti Lukiškių aikštę ir joje įamžinti laisvės kovotojų atminimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų