REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po ministro priekaištų atsistatydino LATGA-A prezidentas

Iš Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijos agentūros (LATGA-A) prezidento pareigų pirmadienį pasitraukė Valentinas Sventickas, pranešė LATGA-A taryba. Agentūros generalinis direktorius Edmundas Vaitiekūnas toliau lieka eiti pareigas.

REKLAMA
REKLAMA

Agentūros taryba pranešime spaudai teigia, kad agentūros darbas įgyvendinant Lietuvos autorių teisių ir gretutinių teisių įstatymą nėra "konfliktinės priemonės". Anot tarybos, konflikto įspūdį pasisekė sukurti tiems kūrinių naudotojams, kurie vengia vykdyti įstatymą bei mokėti autorinius atlyginimus ir pasinaudoja žiniasklaidos priemonėmis bei politikais.

REKLAMA

"Autorinio atlyginimo klausimai, liečiantys Grūto parke eksponuotas skulptūras ir kūrinių panaudojimą mokymo įstaigose, kai kuriose publikacijose ir pasisakymuose buvo pateikti vien feljetoniškai ir iškreiptai, o agentūros atstovų aiškinimai tendencingai apriboti. Pripažįstame, kad nepakankamos pastangos ramiai ir aiškiai išreikšti poziciją buvo mūsų veiklos trūkumas", - teigia LATGA-A taryba.

Apie atsistatydinimą iš pareigų užsiminė ir agentūros generalinis direktorius Edmundas Vaitiekūnas, tačiau LATGA-A taryba nusprendė, kad jis gali likti savo poste.

REKLAMA
REKLAMA

Kultūros ministras Jonas Jučas pabrėžė nepasitikįs Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijos agentūros (LATGA-A) vadovais.

Ministras pirmadienį pareiškė, kad tarp kraštutinių priemonių konfliktui su LATGA-A spręsti galimas asociacijos ir visos sistemos likvidavimas. Tačiau jis kartu sakė, kad iki to tikriausiai nebus prieita.

"Gerbiu LATGA-A tarybos poziciją, kad LATGA dirba tinkamais metodais, tačiau esu kitos nuomonės. Kultūros ministerija imsis visų įstatyme numatytų priemonių, kad kultūros vyksmas bei mokymo procesas nenukentėtų", - po tarybos posėdžio sakė J.Jučas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Skandalas praėjusią savaitę kilo po to, kai Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijos agentūra (LATGA-A) mokykloms pateikė reikalavimus mokėti autorinį atlyginimą už šių įstaigų koncertuose viešai atliekamus kūrinius.

Į konfliktą su autorių teisių gynėjais įveltos ne tik mokyklos, bet ir Grūto parkas. LATGA-A ir parko ginčai prasidėjo, kai autorių teisių gynėjai pareikalavo, kad už teisę viešai eksponuoti sovietmečio skulptūras parkas mokėtų jų autoriams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų