REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nacionalinio susitarimo dalyviai iš esmės palaiko Vyriausybės ketinimus įvesti kasos aparatus dengtose turgavietėse, prekiaujančiose maisto produktais. Kai kurios verslo asociacijos siūlė Vyriausybei nesustoti bei imtis tolesnių ryžtingų sprendimų, įvedant kasos aparatus ir kitomis prekėmis prekiaujantiems turgaus prekeiviams.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Ministro Pirmininko kanclerio Deivido Matulionio, ryžtingas Vyriausybės ketinimas sulaukė daugiau nei 10-ies socialinių parterių - asociacijų, sąjungų, profsąjungų, konfederacijų - palaikymo.

REKLAMA

„Šiandien nebediskutuojama, ar to reikėtų, o diskutuojama tik dėl detalių, siekiama, kad sprendimas būtų adekvatus ir nepablogintų verslo sąlygų", - sako D. Matulionis.

Žemės ūkio ministro Kazimiero Starkevičiaus teigimu, kasos aparatų įvedimas turguose padėtų vesti tikslią apskaitą patiems prekybininkams, užtikrintų sąžiningą konkurenciją, garantuotų kokybę patiems pirkėjams bei papildytų valstybės biudžetą, o papildomos pajamos padėtų spręsti socialinius klausimus. Pasak jo, jau dabar dalis ūkininkų patys savarankiškai perkasi kasos aparatus.

REKLAMA
REKLAMA

Įvedus kasos aparatus, pardavėjams bus paprasčiau vykdyti apskaitą, kasos aparatų įsigijimas bus kompensuojamas ir jų įvedimui numatomas pereinamasis laikotarpis. Nuogąstavimai, kad turgavietėse su verslo liudijimais dirbantys žmonės dėl kasos aparatų įvedimo turės registruoti įmonę yra nepagrįsti. Kasos aparatus naudoti gali ir gyventojai, vykdantys veiklą, įsigiję verslo liudijimą.

Susitikime Vyriausybėje dalyvavo Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos, Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas", Lietuvos pramonininkų konfederacijos, Lietuvos Respublikos žemės ūkio rūmų, Lietuvos smulkiojo ir vidutinio verslo tarybos, Lietuvos darbo federacijos, Lietuvos verslo darbdavių konfederacijos, Lietuvos pensininkų sąjungos „Bočiai", asociacijos „Investor's Forum", Lietuvos verslo konfederacijos, Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos atstovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų