REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijos žaliųjų partija (BŽP) reikalauja, kad atsistatydintų Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė. Tai sakoma trečiadienį išplatintame partijos atvirame kreipimesi į Lietuvos valstybės vadovę, praneša naujienų agentūra „BelaPAN".

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pažymi BŽP, šių metų spalio 5 d. Ignalinos AE pirmajame bloke įvyko avarija: atliekant dezaktyvavimo darbus išsiliejo apie 300 tonų labai radioaktyvaus skysčio. „Baltarusijos visuomenė apie tai buvo informuota tik po mėnesio, lapkričio pradžioje. Baltarusijos gamtos išteklių ir aplinkos apsaugos ministerija negavo iš atitinkamos Lietuvos žinybos jokios informacijos apie incidentą Ignalinos atominėje elektrinėje", –teigia BŽP.

REKLAMA

Pasak jos atstovų, praėjus dviem savaitėms po incidento, spalio 20 d., Lietuvos prezidentė D. Grybauskaitė atvyko su darbo vizitu į Minską, kur vedė derybas su Baltarusijos prezidentu Aleksandru Lukašenka. Oficialioje programoje ir susitikimo rezultatams skirtuose dokumentuose apskritai nebuvo užsiminta apie technogeninę avariją Ignalinos atominėje elektrinėje.

„Laimė, šįsyk išvengta žmonių aukų. Bet iš esmės informacija buvo slepiama nuo Baltarusijos piliečių. SSRS vadovybė slėpė nuo savo piliečių Černobylio tragediją, kiek tai buvo įmanoma. Dabar Jūs kartojate problemos nutylėjimo praktiką. Ar 300 tonų radioaktyvaus skysčio –tai ne problema?" –sakoma krepimesi.

REKLAMA
REKLAMA

BŽP pažymi, jog Lietuvos atstovai ne kartą reiškė būgštavimus dėl AE statybos Baltarusijoje. Bet, kaip pažymima kreipimesi, po šio incidento "visi tokie kaltinimai atrodo esą ne daugiau kaip veidmainiški".

„Kad nebūtų išduota demokratinių procesų skaidrumo idėja, manome, jog Jūs turite savo noru atsistatydinti iš prezidento posto", –konstatuoja BŽP.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų