REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienio vakarą policijos pareigūnai nutraukė dviejų nužudymu įtariamų brolių: dvidešimtmečio Edgaro Jasulevičiaus ir devyniolikmečio Eriko Jasulevičiaus slapstymąsi. Vienas iš jų  rastas šalia Dainos kaime esančiame miške suręstoje pašiūrėje.

REKLAMA
REKLAMA

Įtariamasis skaitė Bibliją?

Anot Šiaulių rajono policijos komisariato atstovės spaudai Almos Valančiūnienės, Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai intensyviai ieškojo sunkiu nusikaltimu įtariamų brolių. Praėjus kiek daugiau kaip savaitei po benamio Vaidoto M. nužudymo vienas iš brolių – Edgaras Jasulevičius – antradienį apie 19 valandą sučiuptas Tilžės gatvėje Šiauliuose, o kitas – Erikas Jasulevičius – Dainos kaimo ribose suręstoje pašiūrėje.

REKLAMA

Šaltinių teigimu, šiame statinyje kartu su įtariamuoju gulėjo ir dar viena benamė. Erikas Jasulevičius, išvydęs kinologą su tarnybiniu šunimi, nebandė priešintis – prašė, kad pareigūnas iš rankų nepaleistų keturkojo. Vieta, kurioje slapstėsi Erikas Jasulevičius,  priminė sąvartyną: begalės šiukšlių, aplūžę, greičiausiai gyventojų išmesti baldai ir dvokiantys čiužiniai, po vienu iš jų gulėjo numesta pusnaujė „Biblija vaikams“. Visi daiktai ir maisto likučiai rodė, kad pastaruoju metu čia galėjo glaustis ne vienas benamis. Netoli pašiūrės užkrautos šakos slėpė slėptuvę – neatmetama, kad šią slėptuvę galėjo įsirengti nusikaltimu įtariami žmonės.

REKLAMA
REKLAMA

Pragyveno iš metalo

Be minėto šlamšto ant vienos iš aptriušusių kėdžių mėtėsi įvairūs įrankiai, kuriais, kaip manoma, galėjo būti naudojamasi ardant spalvotuosius metalus. Erikas Jasulevičius gyrėsi, kad perdien su draugais iš metalo uždirbdavo iki 100 litų. Ant vieno medžio kabantis virve pritvirtintas metalinis krucifiksas – nukryžiuotasis bei prekybos centro maišeliuose pūpsančios metalo krūvos tik patvirtino įtariamojo savigyrą.

Pasak A. Valančiūnienės, sulaikyti broliai Jasulevičiai vakar buvo apklausti. Įtariamieji neneigė savo kaltės – pripažino padarę nusikaltimą. Erikas ir Edgaras uždaryti į Šiaulių apskrities VPK areštinę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnai ieško brolių aukų

Policija neatmeta, kad abu broliai Jasulevičiai praeityje galėjo nusikalsti. Gali būti, kad ne vienas žmogus galėjo tapti jų auka.

Šiaulių rajono PK pareigūnai prašo atsiliepti nuo šių jaunuolių nukentėjusius gyventojus ir pasidalinti informacija. Šie žmonės turėtų kreiptis į Šiaulių rajono PK budėtoją, Kriminalinės policijos skyriaus tyrėjus ar tiesiog trumpuoju Bendrojo pagalbos centro numeriu.

Anot A. Valančiūnienės, šiandien  Šiaulių rajono apylinkės teisme turėtų būti sprendžiamas klausimas, ar suimti nužudymu įtariamus brolius ilgesniam laikui, ar palikti juos laisvėje.

REKLAMA

Šiaulių rajono PK duomenimis, abu broliai praeityje buvo teisti už vagystes. Vilkaviškio rajono apylinkės teismo skirtą bausmę jie jau atliko.

Įtariamieji – žinomi vagišiai

Nuolatinės gyvenimo vietos neturinčių jaunuolių paieška buvo paskelbta po šeštadienio vakarą Dainos kaimo Ateities gatvėje esančiame apleistame name įvykusio konflikto, po kurio benamis Vaidotas M. mirė ant operacinės stalo.

Spalio 9–ąją apie 21 valandą Dainos kaime du jaunuoliai išlaužė durų kabliuką ir įsmukę į apleistą namą peiliu bei kastetu su spygliais sužalojo benamį Vaidotą M. ir jo sugyventinę 36–erių metų Jurgitą R. Vyrui perdurta krūtinė, sužalotos rankos ir nugara. Medikai jį nuvežė į Šiaulių ligoninės Chirurginės reanimacijos skyrių. Deja, medikams nukentėjusiojo gyvybės jau nepavyko išgelbėti. Moters gyvybei pavojus negrėsė – medikai nukentėjusiajai dėl kairės kojos durtos žaizdos suteikė būtinąją pagalbą ir išleido gydytis namo. Netrukus moters mieste jau niekas nebematė.

REKLAMA

Supykdė pareiškimas?

Šaltinių teigimu, nužudymu įtariami broliai Šiauliuose valkatauja jau nuo vasaros. Broliai į miestą atvyko iš Vilkaviškio rajono ir apsigyveno kartu su Jurgita R. bei Vaidotu M. Namuose, kuriuose jie glaudėsi, būta nesutarimų – Vaidotas M. buvo išvadintas žiurke. Vienas iš brolių buvo sulaužęs plaktuku jam ranką. Vaidotas M. po šio sužalojimo kreipėsi į policijos pareigūnus, buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Kaltininkas pasipiktino ir reikalavo, kad vyras atsiimtų pareiškimą iš policijos. Vaidotas M. atsisakė tai padaryti. Manoma, kad tai galėjo dar labiau supykdyti jaunuolį.

Asta VOLKOVAITĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų