REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuteistųjų protestai neužkirs kelio visuomenės saugumą užtikrinančių priemonių diegimui, teigia teisingumo ministras Remigijus Šimašius.

REKLAMA
REKLAMA

Ministrui nuteistųjų protestai nekelia nuostabos ir jis mano, kad toliau kryptingai įgyvendinant priemones, mažinančias galimybes jiems organizuoti pasipriešinimus, daryti nusikalstamas veikas pasinaudojant ryšio priemonėmis, galima tikėtis tokių akcijų ir daugiau.

REKLAMA

Teisingumo ministerijos atstovai antradienį susitiko su Alytaus pataisos namuose bado streiką paskelbusiais nuteistaisiais.

Šeštą dieną badaujantys nuteistieji Teisingumo ministerijos atstovams skundėsi dėl prastos maisto kokybės, didelių kainų nuteistiesiems skirtose parduotuvėse, atliekamomis kratomis ir tariamu kenkimu jų sveikatai naudojant radijo ryšio blokavimo įrangą.

Sveikatos specialistų teigimu, tokia įranga neturi neigiamos įtakos asmens fizinei būklei.

Pastaroji priemonė, iš esmės užkirsianti galimybes nuteistiesiems neteisėtai naudotis mobiliaisiais telefonais ir su jų pagalba galimai rengti nusikalstamas veikas, yra viena pagrindinių priežasčių, keliančių laisvės atėmimo įstaigose esančių asmenų aistras.

REKLAMA
REKLAMA

Nuteistųjų taip pat netenkina ir kitos priemonės, kurių buvo imtasi siekiant užtikrinti didesnį saugumą laisvės atėmimo įstaigų viduje - išskirstyti nuteistuosius į mažesnes grupes, laisvesniu režimu kalinčių asmenų gyvenamąsias patalpas užrakinti naktimis, apriboti laisvą judėjimą tam tikroje įkalinimo įstaigos teritorijoje ir pan. Šios priemonės Teisingumo ministerijos siūlymu yra įtvirtintos Bausmių vykdymo kodekso pataisose.

Pagal statistiką, kasmet nuo 2003 iki 2009 metų vidutiniškai laisvės atėmimo vietose buvo randama ir paimama apie 3200 nuteistųjų neteisėtai turimų mobiliųjų telefonų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Siekiant užkirsti kelią jų naudojimui, šiuo metu radijo ryšio blokavimo įranga jau yra sumontuota Pravieniškių 1-uosiuose pataisos namuose, Pravieniškių 2-uosiuose pataisos namuose-atvirojoje kolonijoje, Pravieniškių 3-iuosiuose pataisos namuose ir Marijampolės pataisos namuose. Šiuo metu radijo ryšio trukdymo įranga baigiama diegti ir Alytaus pataisos namuose, laipsniškai ji bus sumontuota ir visose kitose laisvės atėmimo įstaigose.

Iš viso Lietuvoje yra 15 laisvės atėmimo vietų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų