REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žemės ūkio ministras kalba apie energetinę nepriklausomybę, o pats stabdo „žaliosios“ energijos įgyvendinimo projektus – Žemės ūkio ministerijos sprendimu atmesti visus 179 ūkininkų projektus, susijusius su elektros gamyba vėjo, saulės ir vandens jėgainėse, piktinasi Seimo narys Andrius Šedžius.

REKLAMA
REKLAMA

Savo lėšas projektams, kurių būtinai reikia pretenduojant į ES paramą, skyrusiems ūkininkams ministerijos atstovai paaiškino, kad projektai tiesiog negyvybingi. Tačiau Seimo narys A. Šedžius įsitikinęs, kad mažesniuose miesteliuose ar kaimuose tokios elektros energijos jėgainės būtų ir gyvybingos, ir labai reikalingos.

REKLAMA

„Jei ūkininkas sugebės apsirūpinti save ir dar savo kaimynus elektros energija, reikia tik džiaugtis ir juos skatinti. Stambiesiems elektros gamintojams mažieji netrukdys. Konkurencija būtų tokia, kaip prie didelio prekybos centro smulkus verslininkas pasistatytų kioską“, – mano Seimo narys.

Parlamentaras įsitikinęs, kad labiausiai mažųjų „žaliųjų“ jėgainių kūrėjų – ūkininkų – bijo ne stabilieji „žaliosios“ energijos gamintojai, o elektros perskirstytojai – Rytų ir Vakarų skirstomieji tinklai.

„Elektros paskirstymas susijęs su dideliais kaštais, kurie, be jokios abejonės, yra įskaičiuoti į elektros perskirstytojų sąnaudas. Jei nuo didelių miestų labiausiai nutolusių gyvenviečių gyventojai sugebėtų save apsirūpinti elektros energija, jiems nebereikėtų perskirstytojų paslaugų. RST ir VST jaučia, kad mažosios "žaliosios" jėgainės iš jų atims didelį pelno kąsnį“, – sako A. Šedžius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų