REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybiniame jaunimo teatre yra pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimo turto iššvaistymo ir tarnybinių pareigų neatlikimo. Tai Eltai patvirtino Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

REKLAMA
REKLAMA

„Ikiteisminis tyrimas yra pradėtas gavus pareiškimą. Jį atlieka Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai", – sakė R. Matonis.

REKLAMA

Baudžiamojo kodekso 184 straipsnio „Turto iššvaistymas" 2 dalyje yra numatyta laisvės atėmimo bausmė iki 7 metų. 229 straipsnyje „Tarnybinių pareigų neatlikimas" maksimali numatoma bausmė laisvės atėmimas iki 2 metų.

ELTA primena, kad Valstybės kontrolei atlikus 2009 m. Kultūros ministerijos finansinį (teisėtumo) auditą daugiausia pažeidimų nustatyta ministerijai pavaldžiuose Valstybiniame jaunimo teatre ir Valstybiniame simfoniniame orkestre bei įgyvendinant ministerijos finansuojamus tęstinius projektus, tarp jų – programą „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009".

Auditoriai konstatavo, kad Valstybinio jaunimo teatro pastatų rekonstrukcija buvo atliekama neekonomiškai. Teatras užsakovo funkcijoms vykdyti pasamdė UAB „Lietuvos paminklai", o ši bendrovė statybos rangos sutartį sudarė su UAB „Kortas". „Lietuvos paminklams" už darbų priežiūrą buvo numatyta sumokėti 6,3 proc. jų kainos. Šios sutartys sudarytos pažeidžiant Viešųjų pirkimų įstatymą, nes pats teatras turėjo būti atsakingas už statybos rangos sutarčių sudarymą ir jų sąlygų vykdymą. Biuro baldus už 251 tūkst. Lt teatrui pirko bendrovė UAB „Kortas". Auditoriai atkreipė dėmesį, kad jos nupirktų baldų kainos yra nuo 2,3 iki 9 kartų didesnės, lyginant su tokių pačių arba panašių baldų rinkos kainomis. Pavyzdžiui, rinkoje lankytojo kėdė kainuoja 59 Lt, o teatras už jas sumokėjo 535 Lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų