REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Alytaus rajono savivaldybei priklausanti viešoji įstaiga Greitosios medicinos pagalbos stotis įsigijo naują visureigį „Renault Koleos". Jis įstaigai atsiėjo 90 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Skelbė konkursą

Alytaus greitoji medicinos pagalbos stotis yra išlaikoma iš Ligonių kasų skiriamų lėšų. Į kasas patenka mūsų visų privalomojo sveikatos draudimo mokesčio pinigai.

REKLAMA

Greitosioms skiriamų lėšų suma priklauso nuo Sveikatos apsaugos ministerijos patvirtintų įkainių greitosios medicinos pagalbos paslaugoms. Pavyzdžiui, šįmet Alytaus greitoji iš Ligonių kasų gavo apie pusketvirto milijono litų.

Ką tik ši rajono savivaldybei pavaldi įstaiga įsigijo naują visureigį „Renault Koleos". Greitosios medicinos pagalbos stoties direktorius Aleksandras Bružas sakė, kad įstaiga skelbė konkursą, iš trijų pasiūlymų pasirinko pigiausią variantą - minėtą automobilį už 90 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Kam greitajai reikia tokio automobilio? „Ligoniams vežti, teikti pagalbą kaimo keliuose įklimpusiems greitosios medicinos pagalbos automobiliams. Naujo automobilio visi ratai varomieji, padidintas pravažumas", - atsakė A.Bružas.

Kol kas įstaigos darbuotojai šiuo automobiliu dažniausiai mato važinėjantį patį greitosios direktorių.

Specialiosios lėšos - Ligonių kasų

Paprastiems mirtingiesiems nelabai suprantama, kaip iš tų pačių Ligonių kasų finansuojama greitosios kaimynė Alytaus apskrities Stasio Kudirkos ligoninė skęsta maždaug 19 mln. litų skolose, o greitąją medicinos pagalbą teikianti įstaiga dar gali įsigyti ir nepigų automobilį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A.Bružas ėmė švelninti padėtį: „Mes automobilį įsigijome iš specialiųjų lėšų. O jas gauname iš kitų medicinos įstaigų, pavyzdžiui, ligoninės, poliklinikos, už ligonių pervežimą į kitas gydymo įstaigas. Apie 100 tūkst. litų kasmet taip užsidirbame."

Greitoji šias lėšas vadina specialiosiomis, bet ligoninė, poliklinika ar kitos gydymo įstaigos jas gauna iš tų pačių Ligonių kasų. Vadinasi, visų privalomojo sveikatos draudimo mokesčio mokėtojų, kurie dabar spaudžiami jį susimokėti, nes antraip laukia mokamos medicinos paslaugos.

REKLAMA

Kažin ar Alytaus greitosios medicinos pagalbos noro praturtėti visureigiu neturėtų įvertinti Ligonių kasos, Alytaus rajono savivaldybės vadovai? Greitosios direktorius A.Bružas neabejotinai susijęs su konservatoriais. Jis vadovavo rajono savivaldybės administracijai, kai rajono konservatorių lyderis Algirdas Vrubliauskas anksčiau ėjo mero pareigas. Vėliau, kai šis buvo išrinktas Seimo nariu, A.Bružas išėjo vadovauti Alytaus miesto merui Česlovui Daugėlai priklausančiai prekybos bendrovei „Česlovas ir kompanija", prekiaujančiai statybos medžiagomis.

REKLAMA

Miesto mero žmonai Virginijai Daugėlienei palikus Greitosios medicinos pagalbos stoties direktoriaus postą, rajono savivaldybė, vėl vadovaujama mero A.Vrubliausko, paskelbė greitosios vadovo pareigų konkursą.

Prieš pusantrų metų jį laimėjo, kaip skelbė rajono savivaldybė, nepartinis A.Bružas.

Tačiau jis į rajono tarybą, į kurią nepateko, pretendavo konservatorių kandidatų sąraše.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų