REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijos KGB atstovas Aleksandras Antonovičius naujienų agentūrai „Interfax“ penktadienį patvirtino, kad Vilniaus raitosios policijos vadas Laimonas Bankauskas yra suimtas dešimčiai parų. Jis teigė, kad tiek Baltarusija, tiek Lietuva yra suinteresuotos kuo greičiau susidariusią situaciją išspręsti, tačiau smulkiau komentuoti vykdomą tyrimą atsisakė.

REKLAMA
REKLAMA

Laimonas Bankauskas Baltarusijos ir Lietuvos pasienyje, įtarus narkotikų kontrabanda, buvo suimtas rugpjūčio 17d., antradienį. Tuo metu atostogavęs pareigūnas buvo uždarytas Gardino milicijos areštinėje.

REKLAMA

Po pareigūno suėmimo pasigirdo įtarimų, jog Baltarusijos KGB mėgino jį užverbuoti, o neseniai buvo pasklidusi žinia, jog L. Bankausko suėmimas neva pratęstas dviem mėnesiams.

L. Bankausko advokatė yra gynusi lietuvius

Narkotikų kontrabanda Baltarusijoje įtariamam Vilniaus raitosios policijos kuopos viršininkui Laimonui Bankauskui paskirta vietos advokatė yra gynusi ne vieną lietuvį. Tai teigė Lietuvos generalinis konsulas Gardine Rimantas Latakas.

REKLAMA
REKLAMA

Diplomatas nenorėjo atskleisti advokatės pavardės.

Penktadienį Baltarusijos KGB spaudos tarnybos vadovas Aleksandras Antonovičius žurnalistams teigė, jog L. Bankauskas suimtas dešimčiai dienų, pranešė Baltarusijos naujienų agentūra „BelaPAN“.

„Kad jis suimtas dešimčiai dienų, oficialaus patvirtinimo mes dar neturime, o tyrimas gali užtrukti iki dviejų mėnesių, mums pasakojo jo advokatė. Vėliau prokuroras gali terminą dar pratęsti“, – Eltai sakė R. Latakas.

Pagal Baltarusijos įstatymus, už narkotikų kontrabandą gresia nuo trejų iki septynerių metų laisvės atėmimo bausmė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų