REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien penktadienis trylikta – vienintelė tokia diena šiais metais. Tiesa, ne pilnatis. Bet šiandien Šiaulių rajono Civilinės metrikacijos skyriuje nesiryžo tuoktis nė viena pora. Šiauliuose ir taip penktadieniais santuokos neregistruojamos.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiaulių kraštas“ domėjosi, ar tikrai penktadienis ir trylikta yra bloga diena?

Tuoktis nepataria

„Mes rytoj nedirbame“, – į šį klausimą vakar atsakė astrologas Gaudentas Naujokas. Pašnekovo teigimu, penktadienį, tryliktąją yra didesnės galimybė suklysti, ypač jei darbas atsakingas. “Mūsų darbas su žmonėmis, liežuvį valdo protas, o protas kartais gali susisukti“, – paaiškino ponas Gaudentas.

REKLAMA

Šis prietaras, anot astrologo, ypač gali paveikti silpnesnius žmones, todėl visus darbus tą dieną rekomenduojama daryti sąmoningiau ir atsargiau, kad būtų kuo mažiau galimybių įsiterpti atsitiktinumams.

Šis penktadienis, anot astrologo, pavojingas dar ir tuo, kad apskritai šį rugpjūtį dangaus kūnų konfigūracija. Visa ši vasara astrologiniu požiūriu yra problemiška. „Todėl mes šią vasarą žmonėms net nepatariame tuoktis, nes ji yra labai nepalanki bendro gyvenimo pradžiai, o santuoka gali būti linkusi į konfliktines situacijas“, – sakė G. Naujokas.

REKLAMA
REKLAMA

Numerologija yra išmislas

„Ar jūs žinote, kad matriarchato laikais penktadienis buvo poilsio diena, pagal astrologiją tai – Veneros diena. Penktadienį reikia reikšti pagarbą moteriai ir ilsėtis. Ir apskritai penktadienis, prieš darbo savaitės pabaigą, yra visų laikoma puikia diena. O skaičius 13 ir su juo susiję prietarai atėjo su krikščionybe“, – “Šiaulių kraštui“ porino Vaidotas Kanišauskas, Šiaulių universiteto dėstytojas, matematikos mokslų daktaras, ilgus metus gilinęsis į chiromantiją ir skaičių magiją – numerologiją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

V. Kanišauskas vadovaujasi paprasta logika – jei skaičius blogas, jis visoms tautoms turi būti blogas, tačiau kažkodėl kinams nepalankus skaičius yra keturi.

„Visa tai yra išmislas, numerologija – irgi išmislas“, – teigia pašnekovas, prisiskaitęs įvairiausių teorijų apie skaičius. Štai viena iš jų: kai Aleksandras Makedonietis laimėdavo visas kovas, buvo surasta išvada – esą todėl, kad vardas susideda iš daugiau raidžių, negu jo nugalėtų karalių. Tada visiems pradėta duoti ilgus vardus, kol susizgribta, kad tai nepasiteisino.

REKLAMA

Besibaiminančius tuoktis penktadienį, tryliktąją, V. Kanišauskas nuramina: kadangi penktadienis – moterų globėjos diena, tai iš moteriškos pusės viskas turėtų klotis sėkmingai, o vyrai jau ir taip susikompromitavę, neprapuls.

Jausmai stipriau už skaičius

Birutė Babrauskienė, Šiaulių rajono civilinės metrikacijos skyriaus vedėja, patikino: šiandien, penktadienį tryliktąją, santuokų registruojama nebus. Viena pora lyg norėjusi tuoktis, bet ir ta persigalvojo. Paprastai penktadieniais rajono civilinės metrikacijos skyriuje sutuokiamos trys– penkios poros.

REKLAMA

Pati ponia Birutė sako magiškais skaičiais netikinti, ir jei būtų jos valia, joks skaičius nebūtų trukdis jos asmeninei laimei. B. Babrauskienė sakėsi laimingai ištekėjusi jau ketvirtį amžiaus, nors tuokėsi mėnesio pabaigoje, o tai, anot astrologų, irgi nepalanku bendram gyvenimui pradėti.

„Kuo labiau tikėti: jausmais, širdimi, dviejų žmonių santykiais, ar skaičiumi?“, – klausė ponia Birutė.

Civilinės metrikacijos skyriaus vedėja prisiminė buvusį ažiotažą, kai daug porų tuokėsi sėkmingą 2007 metų septinto mėnesio septintą dieną. Vėliau, įdomumo dėlei, ji suskaičiavo ir pamatė, kad bene pusė porų išsiskyrė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kiekviena dienadievo dovana

Tryliktoji diena Švento Jurgio bažnyčios kunigui Algirdui Pakamaniui ir, anot jo, visai žmonijos istorijai, yra labai graži ir reikšminga. Kaip tik 13-ąją dieną įvykęs didysis Fatimos stebuklas Portugalijoje, kai susirinkusiai miniai žmonių pasirodęs šventos Marijos pažadėtas didysis Saulės stebuklas.

„Kiekvienas skaičius ir kiekviena diena yra Dievo dovana ir nereikia tų dalykų suprofanuoti“, – įsitikinęs kunigas. Ypač prietarais nederėtų tikėti katalikams, kuriems duota Evangelija. O magiški skaičiai, juodos katės ar slenksčio pusės, anot kunigo, esą vis dar išlikę pagoniško mąstymo likučiai.

Nijolė KOSKIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų