REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos mieste gali būti buriama dešiniųjų jėgų: liberalcentristų, konservatorių ir liberalų, „Atsakomybės“ koalicija, pranešė uostamiesčio konservatoriai.

REKLAMA
REKLAMA

„Pirmas variantas būtų geriausias Klaipėdai ir klaipėdiečiams, kai trys didžiosios partijos: liberalcentristai, konservatoriai ir liberalai, sudarytų Atsakomybės koaliciją“, – lrt.lt sako Tėvynės sąjungos Klaipėdos skyriaus rinkimų štabo vadovas Kęstutis Gabšys, trečiasis uostamiesčio konservatorių rinkimų sąraše.

REKLAMA

Savivaldos rinkimuose Liberalų ir centro sąjunga Klaipėdoje gavo 7 mandatus, Tėvynės sąjunga ir LR liberalų sąjūdis – po penkis. Iš viso Klaipėdos miesto taryboje yra 31 vieta.

Nepavykus suburti šios daugumos, konservatoriai, anot pašnekovo, imtųsi iniciatyvos kurti „Bendruomenių“ koaliciją – bet jau be daugiausiai mandatų mieste gavusių liberalcentristų.

„Tai būtų konservatorių, abiejų rusų partijų, LR liberalų sąjūdžio, socialdemokratų – žodžiu, platesnė koalicija“, – teigia Klaipėdos konservatorių rinkimų štabo vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

Jo vertinimu, plano B gali tekti imtis, jei liberalcentristai neimtų adekvačiai suvokti pasikeitusios politinės padėties mieste.

„Iš septyniolikos vietų jie vis dar mano turintys 17. Tačiau iš tikro mandatų beturi septynis“, – skaičiuoja K. Gabšys. Todėl, pasako jo, konservatoriai nesirengia likti „kvailio vietoje“.

Jis priduria, kad pirma bus aptariamos veiklos nuostatos, ir tik paskiau – kadrai.

„Tėvynės sąjunga reikalaus, kad būtų kalbama visiškai kitokiu pagrindu: pirma bus aptarta, kaip Klaipėda gyvens 4 metus, o tuomet – ir personalijų bei postų klausimai“, – teigia politologas K. Gabšys.

Konservatoriai imasi iniciatyvos burti koaliciją be liberalcentristų ir Vilniuje bei Kaune. Sostinėje konservatoriai, socialdemokratai ir liberalai jau sutarė pradėti derybas dėl koalicijos, jos kontūrai aiškėja ir Kaune.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų