REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tarp Lietuvai svarbiausių Europos politikos klausimų 2010 metų antrąjį pusmetį išliks tolesnis Lisabonos sutarties įgyvendinimas, energetinis saugumas ir Europos sąjungos (ES) santykiai su Rytų kaimynystėje esančiomis valstybėmis bei Rusija.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuos Lietuvos prioritetus Belgijos pirmininkavimo ES laikotarpiu užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis pristatė Belgijos užsienio reikalų ministro Stiveno Vanakerės (Steven Vanackere) iniciatyva Briuselyje sekmadienį surengtoje vakarienėje.

REKLAMA

Pasak Lietuvos diplomatijos vadovo, šaliai šiuo metu ypač aktualūs ir ekonominiai bei finansiniai klausimai. Jis išskyrė birželio 17 dieną Europos Vadovų Taryboje patvirtintos naujos strategijos ES2020, skirtos ekonomikos augimui ir užimtumui skatinti, įgyvendinimą ir šiuo metu svarstomas iniciatyvas dėl ES valstybių narių ekonominės politikos koordinavimo stiprinimo.

"Lietuvai ypač svarbus Baltijos jungčių plano įgyvendinimas ir energetinių šaltinių diversifikavimas, taip pat koordinuota išorinė energetikos politika, kuriai gerą stimulą suteikia Lisabonos sutarties įgyvendinimas", - pabrėžė A. Ažubalis.

REKLAMA
REKLAMA

Ministras taip pat pažymėjo, kad Belgijos pirmininkavimo ES metu bus svarbu aktyviai plėtoti dvišalį ir daugiašalį bendradarbiavimą su šešiomis ES Rytų partnerystės iniciatyvos partnerėmis ir Rusija.

"Lietuva aktyviai remia tolesnį Baltarusijos, Moldovos, Ukrainos ir Pietų Kaukazo valstybių santykių su ES stiprinimą. Manome, kad būtina tęsti glaudžiais tarpusavio santykiais grįstą bendradarbiavimą su šalimis, kurios siekia gilesnių santykių su ES", - sakė A. Ažubalis.

Belgija pirmininkavimą ES iš šiuo metu pirmininkaujančios Ispanijos perims liepos 1 dieną. Belgijos pirmininkavimas truks iki 2011 metų sausio 1 dienos.

Susitikime Briuselyje dalyvavo Austrijos, Belgijos, Bulgarijos, Lietuvos, Portugalijos, Slovakijos, Slovėnijos ir Suomijos užsienio reikalų ministrai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų