REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Varėnos rajone savaitę dailininkai tapė paveikslus, drožėjai ir kalviai kūrė darbus kaimui. Taip dailės plenero dalyviai ragino puoselėti gamtą.

REKLAMA
REKLAMA

18 dailininkų, kalvių, medžio drožėjų Rudnioje, kaime ant Ūlos kranto, kūrė, anot jų, ir rytais ir vakarais. „Rudnios menų“ plenero dalyviai su kaimo žmonėmis ne tik drauge kūrė menus, bet dirbo ir ūkio darbus.

REKLAMA

„Kaimo žmonės, visa bendruomenė buvo įjungta į šitą plenerą. Vartai atviri buvo visą savaitę, juos kvietėme ir dalyvauti, piešė, su mumis kartu gyveno ir kartu kūrė. Manau, kad čia mūsų pirmasis pleneras, kuris turės ir tąsą“, – sakė plenero organizatorius Edgaras Kitavičius.

Rudnios gyventojai, atėję pasižiūrėti dailininkų darbų, stebėjosi. Paveiksluose – kaimo medinė šimtametė bažnyčia, dažno sodyba, darželis, čia pat ošianti Ūla ir užtvanka.

REKLAMA
REKLAMA

„Savaitę laiko mes gyvename čia, matome, kaip gimsta piešiniai, atgyja šitie seni nameliai, užtvanka atgijo, Ūla čia gyvena“, – sako Rudnios kaimo gyventoja Birutė Švėgždienė.

„Mano paveiksluose yra Rudnios improvizacija, vadinkime taip. Aš esu čia ir improvizuoju Rudnios kaimo tematika. Tai yra išlaisvėjimas iš darbų: išvažiuoji pailsėti, pakvėpuoti ta drobe, parsiveži namo atsiminimus“, – sako plenero dalyvis Ramūnas Dagys.

Savo darbus menininkai kaimo žmonėms, kad šie įvertintų, išrikiavo ant tilto per Ūlą. Vežimu atvežė ne visus – tik tuos, nuo kurių jau nevarvėjo dažai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šitame kaime yra išlikusi senovinė architektūra, senoviniai pastatai, detalės, puošmenos, kurie atsikraustant naujiems žmonėms pradeda nykti“, – sakė kitas plenero dalyvis Kęstutis Benedikas.

Rudnios menų plenero organizatorių planuose – sukurti skulptūras prie poeto Anzelmo Matučio drevės Pauosupių kaime.

O nuo penktadienio dvi savaites per plenerą nutapytus darbus galės apžiūrėti alytiškiai, paroda atidaryta Dainavos kino teatre.

Rūta Lankininkaitė

LTV naujienų tarnyba

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų