REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į artimiausią Seimo posėdį "tvarkiečiai" kviečia finansų ministrę Ingridą Šimonytę. Seimo frakcijos Tvarka ir teisingumas nariai norėtų, kad ji atsakytų į visiems Lietuvos žmonėms aktualius klausimus dėl didelių degalų kainų Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

"Manau, kad Vyriausybė ir konkrečiai Finansų ministerija turi pakankamai svertų daryti įtaką degalų kainoms, kurios šiandien Lietuvoje gerokai didesnės negu kaimyninėse šalyse. Norime iš ministrės lūpų išgirsti, ar Finansų ministerija artimiausiu metu planuoja inicijuoti teisės aktų pakeitimus, kurie užtikrintų Lietuvos degalų rinkos konkurencingumą su kaimyninių šalių (Rusijos, Baltarusijos, Lenkijos) rinkomis", - sakė partijos Tvarka ir teisingumas frakcijos Seime seniūnas Valentinas Mazuronis.

REKLAMA

Ministrė taip pat paprašyta pateikti informaciją, kiek pajamų, Finansų ministerijos vertinimu, netenka Lietuva dėl kontrabandos, kaip kito akcizo mokesčio už degalus surinkimas tose savivaldybėse, kurios ribojasi su jau minėtomis kaimyninėmis šalimis, ir kokių priemonių reikėtų imtis, kovojant su nelegaliu degalų patekimu į Lietuvą.

"Manau, kad akcizo sumažinimas dyzelinui nuo antro praėjusių metų pusmečio labai aiškiai parodė, kad Vyriausybė ir Finansų ministerija atitinkamais sprendimais gali daryti įtaką degalų kainoms. Dyzelino vartojimas išaugo. Kodėl bijomasi mažinti akcizą benzinui, juolab kad jis kone penktadaliu viršija nustatytą minimalų Europos Sąjungos dydį?", - kalbėjo frakcijos seniūnas.

REKLAMA
REKLAMA

V. Mazuronio teigimu, daryti įtaką degalų kainoms galima ir kitomis priemonėmis: skatinant importą, keičiant privalomų kuro atsargų saugojimo tvarką bei terminus ir panašiai.

"Tačiau padarykime bent pirmą žingsnį. Jo nedarydama ir kalbėdama, kad akcizo skirtumas tesudarytų tik 8 centų skirtumą litrui benzino, valdžia prieštarauja kitam savo teiginiui, kad gerokai sumažėtų surenkamas akcizas ir reikėtų mažinti pensijas. Ne iš akcizo jos mokamos šiandien, o iš skolintų lėšų", - sakė politikas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų