REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuva ir Baltarusija bendradarbiaus energetikos srityje. Lietuva siūlo Baltarusijai pasinaudoti patirtimi kuriant reguliatorių rūpintis branduolinės energetikos saugumu.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Premjero Andriaus Kubiliaus, yra svarbus Lietuvos ir Rusijos bendradarbiavimas branduolinės energetikos srityje. Anot Ministro Pirmininko, Lietuva turi patirties, naudingos Baltarusijai.

REKLAMA

"Visų pirma, įkuriant ir turint tokį reguliatorių, kuris atitiktų visus pasaulinius ir europinius standartus. Pagal daugelį tarptautinių organizacijų nuostatų, pagal TATENOS nuostatas, sukurti tokį reguliatorių yra vos ne tokio pat sudėtingumo darbas, kaip pastatyti atominę elektrinę. Mes manome, kad galime šį bendradarbiavimą tęsti, ieškoti pačių tinkamiausių sprendimų", - penktadienį po pietų susitikime su Baltarusijos Premjeru Sergejumi Sidorskiu žurnalistams sakė A. Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

Ministro Pirmininko teigimu, Baltarusijos Vyriausybė suinteresuota plėtoti branduolinę energetiką. Tiesa, A. Kubilius teigė išsakęs nuogąstavimus dėl baltarusių pasirinktos AE vietos, tačiau problemas reikia spręsti nesiginčijant, o plėtojant bendradarbiavimą.

A. Kubiliaus pasiteiravus, ar gavo iš kolegos pažadą, kad AE bus statoma kitoje vietoje, o ne, kaip dabar numatyta, Astravo rajone, 20 kilometrų nuo Lietuvos sienos arba per 55 kilometrus nuo Vilniaus, Vyriausybės vadovas sakė, jog pasiekta sutarimo, kad "bendradarbiaus atominės energetikos reikaluose rūpindamiesi aplinkosauga, tinkamai sutvarkytais reguliatoriais".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų