REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Balsuojant dėl nekilnojamojo turto (NT) mokesčių nuolaidų statybininkams Vilniaus miesto taryboje sostinės meras Vilius Navickas turėjo nuo šio klausimo nusišalinti, nes pats turi NT bendrovės akcijų – dalyvaudamas balsavime jis supainiojo privačius ir viešuosius interesus, trečiadienį paskelbė Vyriausioji tarnybinės etikos komisija.

REKLAMA
REKLAMA

Rūpinosi saviškiais

Į akivaizdų interesų konfliktą konservatorių-krikdemų atstovas V. Navickas pateko metų pradžioje. Vilniaus miesto tarybai buvo teikiamas V. Navicko siūlymas sostinės NT įmones atleisti įmones nuo nekilnojamojo turto (NT) mokesčio už pastatytus, įregistruotus, bet neparduotus naujus butus.

REKLAMA

Mero siūlymams nepritarė nei Vyriausybės, nei Finansų ministerijos atstovai, tačiau V. Navickas nusprendė eiti iki galo – teikė pasiūlymą balsavimui. Šis baigėsi nesėkmingai – balsų siūlymą patvirtinti neužteko.



Interpeliacija įstrigusi

Ankstyvą pavasarį Vilniaus miesto tarybos opozicija paskelbė versianti merą – rengsiantį jam interpeliaciją, tačiau šis klausimas įstrigo. Kaip ir buvo tikėtąsi, tokiam procesui pradėti neužtenka balsų. O interpeliacijai nepavykus, antrąsyk nuversti merą galima bandyti tik po metų.

REKLAMA
REKLAMA

Opozicijos atstovai neatmeta, kad VTEK išvada gali tapti dar vienu interpeliacijos punktu. Vis dėlto pagrindiniai interpeliacijos rengėjai – Tvarkos ir teisiguo frakcijos taryboje atstovai – neoficialiai pripažįsta, kad šansų nuversti merą kol kas nėra. Valdančioji koalicija, juolab V. Navicko saviškiai prie nepasitikėjimo pareiškimo nė neketina prasidėti. Esą nėra prasmės, nes kitąmet – savivaldybių tarybų rinkimai.

O rinkimų kampanija Vilniaus mieste, regis, jau prasidėjo. Praėjusią savaitę, paaiškėjo, koalicijos partneriai liberalsąjūdiečiai iš koalicijos ketina pasitraukti. Tačiau ne į opoziciją. Nebejojama, jog taip Eligijaus Masiulio Liberalų sąjūdis jau ruošiasi rinkimams.



Nori tapti lyderiu

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant nuolatinių interesų, netakto, prieštaringų sprendimų, V. Navickas, regis, nori ir toliau būti Vilniaus konservatorių-krikdemų galva. Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai pradeda formuoti būsimą kandidatų į savivaldybės tarybas sąrašą. Jo lyderiu siekia tapti ir V. Navickas.

Be jo į sąrašo lyderius pretenduoja premjero patarėjas, Vilniaus tarybos TS-LKD frakcijos seniūnas Raimundas Alekna, Vilniaus rajono savivaldybės tarybos narys Vytautas Sadauskas, sostinės tarybos narys Gediminas Švilpa ir buvęs tarybos narys Valentinas Šapalas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų