REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Gediminas Navaitis įregistravo Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo pataisą, kuria siūloma už verslo liudijimus atsiskaityti per 10 dienų nuo verslo liudijimo galiojimo pabaigos.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu fiksuoto dydžio pajamų mokestis sumokamas prieš išduodant verslo liudijimą. Fiksuoto dydžio pajamų mokesčio dydį už atskiras veiklos rūšis nustato savivaldybės taryba.

REKLAMA

"Lietuvoje dėl ekonominio sunkmečio gyventojams tapo itin sunku rasti darbą. Individualią veiklą taip pat apsunkino ir savivaldybių tarybų nustatyti pernelyg dideli fiksuoti pajamų mokesčiai. Dabartinė verslo liudijimų apmokestinimo tvarka yra ydinga, nes asmeniui dar negavus pajamų jau reikalaujama susimokėti pajamų mokestį", - sako G. Navaitis.

Verslo liudijimų išdavimų skaičius, lyginant su 2008 metais, jo duomenimis, smuko net keliolika kartų. Šiuo metu kai kuriose savivaldybėse fiksuoto dydžio pajamų mokestis gali siekti net 3000 litų.

"Iš ko bedarbis, norintis pradėti savo verslą, gali susimokėti šią, jam tikrai nemenką, sumą. O dar įmokos socialiniam ir sveikatos draudimui? Manau, kad geriau būtų, jei jis dirbtų ir užsidirbtų. O užsidirbęs mokėtų mokesčius nei slėptųsi ar būtų išlaikomas valstybės", - teigia įstatymo pataisą įregistravęs Seimo narys G. Navaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų